/ -Фото: Портал УЛ Инфо
26/11/2021 u 06:29 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Улице у улцињским насељима биће раскопане најмање још два мјесеца

Разумијемо незадовљство мјештана, али могу очекивати да ће током децембра и јануара бити саниране све оштећене улице, истиче потпредсједница Општине Хатиџа Ђони

Мјештани насеља Биjела Гора, Тотоши, Кодре и Доња Братица, у Улцињу већ пола године чекају да се санирају улице које су у тим насељима оштећене због зградње канализационе мреже.

Иако им је обећано да ће улице бити саниране у што краћем року ситуација на терену је непромијењена. Канали кроз који је положена нова канализациона инфраструктура су давно затрпани и на томе се стало. Мјештани кажу да је у међувремену услед киша дошло до слијегања терена па се морало интервенисати, како би, колико -толико, саобраћај могао да се одвија.

image
-Фото: Портал УЛ Инфо

- Нагрдисмо аутомобиле по рупама. Немамо више стрпљења да чекамо да се надлежни смилују и доведу у ред путеве до наших кућа, којима свакодневно идемо на посао и одвозимо дјецу у школу. Упадамо у рупе са возилима. Били смо стрпљиви али ово више нема смисла - огорчени су мјештани ова четири насеља који истичу да негодују још од љета када су до својих домова морали да долазе преко раскопаних улица уз облаке прашине.

Тада је из Секретаријата за комуналне дјелатности најављено да ће брзо након испитивања и контроле цјевовода, услиједити санирање свих путева који су морали бити раскопани због радова и полагања цијеви.

image
-Фото: Портал УЛ Инфо

- Обавеза извођача радова је да их доведе у првобитно стање, односно да сва оштећења поправи и асфалтира оштећене дионице - саопштено је из Секретаријата за комуналне дјелатности.

Иначе, радови су кренули почетком године а средства за пројекат у износу од пет милиона еура, одобрена су приjе више од пет година од Европске инвестиционе банке.

Према ријечима потпредсједнице Општине Хатиџе Ђони, која кординира радом комуналних служби, грађани могу очекивати да ће током децембра и јануара бити саниране све оштећене улице.

image

Ђони

-Фото: Архива

-Разумијемо незадовљство мјештана али многе неповољне околности утицале су да се одређени радови пролонгирају. Прије свега, почетак пројекта десио се у вријеме када су због пандемије увођене одређене мјере које су реметиле рокове. Радови су обустављени током сезоне и настављени у септембру. Такође, пројектом је предвиђено да последња фаза буде враћање улица у првобитно стање, а свему треба да претходи, по ријечима стручних служби, контрола урађеног посла. Зато очекујемо још мало стрпљења од грађана иако знамо да им сво протекло вријеме није било лако - казала је Ђони.

Пројектом је предвиђено постављање око 11,5 километара канализацијских цјевовода, око 480 бунара, црпна станице на Улцињском пољу и други радови. Након звршетак свих радова очекује се да ће коначни резулатат бити знатно боље стање у каналу Порт Милена, коjи jе већ деценијама еколошка бомба и највећи еколошки проблем Улциња.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:44