Иван Асановић / - SPASOJE SCEKIC 2021
17/09/2021 u 14:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Умјесто Кујовића: Асановић в.д. извршног директора ЦГЕС

Он је истакао да му је част и задовољство што ће убудуће представљати ЦГЕС са позиције извршног директора

Одбор директора Црногорског електропреносног система,на челу са Александром Мијушковићем, предсједником овог тијела, разријешио је дужности извршног директора Драгана Кујовића и у складу са Законом о привредним друштвима на функцију вршиоца дужности извршног директора именовао Ивана Асановића, дипломираног електро инжењера.

  - Значајно пословно искуство, континуирано образовање и усавршавање, менаџерске способности које посједује Иван Асановић, опредијелили су чланове Одбора директора ЦГЕС-а да једногласно донесу одлуку о његовом избору на ову функцију - саопштено је из ове компаније.

На функцију вршиоца дужности извршног директора Асановић долази са позиције шефа Службе за СЦАДА, СБН и обрачунска мјерења у ЦГЕС-у.

Поводом именовања, Асановић је истакао да му је част и задовољство што ће убудуће представљати ЦГЕС са позиције извршног директора, јер је то компанија са великим потенцијалом, која је препозната као лидер у својој области и то не само у држави, већ и шире.

 - Намјера ми је да искористим све шансе које ће ми се указати на путу прогреса ове компаније, да сви заједно осигурамо њен раст, да учврстимо корпоративне вриједности и у сарадњи са запосленима, који су најзначајнији капитал, створимо добру атмосферу, дајући максималан допринос у остваривању заједничких циљева. Овом приликом захваљујем Одбору директора ЦГЕС-а на указаном повјерењу -  рекао је, између осталог, Асановић.

Биографија Ивана Асановића

Иван Асановић рођен је 1982. године у Подгорици, гдје је завршио Основну школу „Владо Милић“ и Гимназију „Слободан Шкеровић”. Дипломирао је на Електротехничком факултету Универзитета Црне Горе у Подгорици, гдје је стекао звање дипломираног инжењера електротехнике – одсјек енергетика и аутоматика. 

Професионално искуство започео је 2005. године у интернационалној грађевинској компанији „ЦYВАС Генерал Траде ЛТД” - Кипар, као инжењер за електро радове и аутоматику током изградње зграде новог терминала аеродрома у Подгорици.

Свој радни ангажман  у Електропривреди Црне Горе – ФЦ „Пренос” започео је    2006. године на позицији инжењера за одржавање трафостаница у Служби за одржавање. Од 2009. године радио је као главни инжењер за одржавање трафостаница. У оквиру рада у овој служби, учествовао је у реализацији више инвестиционих пројеката реконструкције трафостаница и замјене високонапонске опреме и то на различитим позицијама, од члана Комисије за ревизију пројеката до одговорног руководиоца радова и надзорног инжењера.

Од 2010. године активно је учествовао на реализацији међународног инвестиционог пројекта подморске интерконекције Црна Гора-Италија, а 2011. године руководио је пројектом изградње ТС 400/110/35 кВ „Ластва” и проширења постојеће 400/220/110 кВ „Пљевља 2”, у току којег је стекао значајно радно искуство.

 Од 2011. до 2019. године, био је на позицији шефа Службе за секундарне и информационе системе. У оквиру послова ове службе, учествовао је на реализацији више значајних инвестиција од којих се посебно могу издвојити пројекти унапређења постојећег СЦАДА система, припреме Резервног диспечерског центра, као и имплементације новог СЦАДА и ЕМС-а. 

Респектабилно искуство је стекао чланством у међународним радним групама као представник ЦГЕС-а. Овом приликом издвојили бисмо комитете за развој мреже у оквиру ЕНТСО-Е, као и за истраживање, развој и иновације.

Члан је Инжењерске коморе Црне Горе, националног и париског комитета ЦИГРЕ. Аутор је више радова на тему одржавања ВН опреме, примјене ГИС технологије у изградњи трафостаница, као и пројектовања и имплементације савремених система за надзор и управљање електроенергетским системом.

Служи се енглеским и руским језиком. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 14:37