Механизација предузећа Локални путеви на терену / -Б.Је.
19/12/2021 u 06:38 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа прихода по шести пут ове године блокирала предузеће Локални путеви Пљевља

Предузећу пријети опасност да оде у стечај и да се доведе у питање егзистенција 32 запослена јер је сада на снази блокада рачуна предузећа на цјелокупан износ дуга по основу пореза и доприноса, који није обухваћен репрограмом, каже директор предузећа Јововић

Управа прихода је у петак, у послеподневним часовима, блокирала рачун предузећа Локални путеви на износ од 194.225 еура. Ту информацију са новинарима је подијелио извршни директор предузећа Локални путеви Драган Јововић, казавши да сада предузећу пријети опасност да оде у стечај и да се доведе у питање егзистенција 32 запослена јер је сада на снази блокада рачуна предузећа на цјелокупан износ дуга по основу пореза и доприноса, који није обухваћен репрограмом.

-Ово је шести пут у години да Управа прихода блокира рачун нашем предузећу - казао је Јововић и истакао да је недавно Управа прихода блокирала рачун предузећа на износ од готово 34 хиљаде еура, а након што је предузеће изашло из блокаде рачун је опет блокиран.

Он је објаснио да сада поред опасности да предузеће оде у стечај, постоји опасност да да путеви према сеоском подручју остану неочишћени. Посебно што предузеће у резерви има гориво за рад машина током једног дана, а нема новца да изврши набавку. Поред проблема са горивом, Јововић истиче да су предузећу Локални путеви неопходна новчана средства за откланање бројних кварова на машинама услед готово свакодневног рада на терену.

-Сада имамо блокаду на цјелокупни износ дуга по основу пореза и доприноса, који није обухваћен репрограмом, казао је Јововић и додао да је управа предузећа у последњој години дана смањила дуговања по овом основу за 240 хиљада еура, као и да је од Министарства финансија и социјалног старања добијено позитивно мишљење на достављени санациони план, али да му није јасно због чега се тако понаша Управа прихода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:57