/ Фото: УРА
14/11/2021 u 11:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

УРА Бар: Ријека Рикавац се не чисти годинама, кесе плутају на све стране

Нагомилан отпад може довести до стварања брана, а самим тим и до изливања ријеке, тврде из ове партије

Из УРА Бар тврде да корито ријеке Рикавац која протиче кроз насеље Поље није чишћено годинама, а пластичне канте, флаше и кесе нахватале су се на вишегодишње растиње у кориту и на обалама. 

image
Фото: УРА

- Нијесу ријетке ни значајне количине отпада већег размјера и дивљих сметлишта. Све то заједно са корјењем чак и вишегодишњег дрвећа у великој мјери онемогућавају несметан ток како саме ријеке тако и прилаз обали и ријеци. Нажалост, поново смо  принуђени  да овим путем апелујемо на надлежне општинске службе да у што краћем року очисте корито ријеке Рикавац и на тај начин спријече да, у случају обилнијих падавина, нагомилан отпад, растиње и шибље доведе до стварања брана, а самим тим и до изливања ријеке. То би осим огромне штете за околно становништво, могло да доведе и до загађења мора и животне средине. Благовремено, прије очекиваних падавина, о овоме смо обавијестили Kомуналну полицију и Општину Бар, те осим усмено и писаним путем доставили захтјев за хитну рекцију и чишћење корита ријеке Рикавац. Надамо се да ће надлажни реаговати у што краћем року, да су до сада научили лекцију и схватили какву штету доноси нерад, незнање или одлагање оваквих послова, као и да неће поново доћи до од немилих догађаја И ситуације која се десила са ријеком Жељезницом- додају у саопштењу УРА Бар. 

image
Фото: УРА

Они су позвали грађане, добровољце и мјештане насеља Поље да учествују у чишћењу обалног подручја у водотоку ове ријеке.

-  Апелујемо на све становнике Бара да одлажу смеће на за то предвиђена мјеста. Сви морамо допринијети очувању животне средине- закључују у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 18:19