Иван Ашанин / - УРА
02/02/2022 u 10:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ашанин: УРА ће за сада у Мојковцу давати само мањинску подршку

Договорили смо се да професионализам и тимски рад морају бити у фокусу, не и политика, јер смо на основу тога и од грађана добили легитимитет и повјерење, каже Ашанин

Грађански покрет УРА дао је пресудну улогу у формирању нове власти у Мојковцу, исто као и 30. августа 2020. на државном нивоу, казао је данас носилац листе мојковачке УРА на минулим изборима у том граду мр Иван Ашанин.

Он је казао да су ДПС послали у опозицију јер је то било неминовно послије година власти у том граду и да ДПС на свим нивоима треба послати у опозицију јер та партија треба да доживи реформе и отрјежњење.

Казао је да су договор у Мојковцу постигле партије и коалиције на локалном нивоу а не по директивама од партијских лидера из Подгорице који су у старту неукусно кадрирали и наметали своја рјешења.

Ашанин истиче и да УРА у овом тренутку није задовољна начином разговора унутар будуће власти око кадровских питања и наглашава да будућа кадровска рјешења треба бирати кроз личне способности и референце оних који претендују да обављају неку од функција.

- Договорили смо се да професионализам и тимски рад морају бити у фокусу, не и политика, јер смо на основу тога и од грађана добили легитимитет и повјерење. Тако да се нико не позива на изборну вољу грађана у колективном смислу, изборна воља је јасна свако у оквиру својих броја гласова, а то што неко има коалициони капацитет, а неко нема то је њихов проблем. Обично тај ко нема коалициони капацитет се позива на изборну вољу грађана. Сматрам да треба да радимо за добро овог града а ако појединци не буду дорасли времену и функцији биће смијењени - поручио је Ашанин.

Он је истакао да се морамо учити демократским принципима, да постоји корективни фактор који треба активирати како би из сваког појединца извукли максимум знања и залагања.

- Ко нема тих капацитета нека се не прихвата функција у самом старту поручујемо. Бићемо самокритични и критични према свему што није добро. УРА ће за сада само мањински подржавати конституисану нову власт у Мојковцу и бити корективан фактор. Нећемо пристати да учествујемо у власти ако се она покаже за нас пројектовано лошом. Локална власт зависи од нас а УРА ће истрајавати на раду и одговорности свих оних који претендују да обављају локалне функције а за нас фотеље нијесу битне. Надам се у квалитет младих кадрова који су преузели руковођење Општином а којима смо дали подршку - закључио је Ашанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:17