/ FOTO: OPšTINA KOTOR
01/03/2023 u 15:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uručene plakete pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Kotor

Predsjednik Jokić im je uručio plakete kao znak zahvalnosti za učešće u akciji spašavanja i pomoći u zemljotresom pogođenom području Turske

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, danas je povodom Međunarodnog dana zaštite i spašavanja primio u posjetu komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor, Maksima Mandića .

Takođe, danas je primio i vatrogasce spasioce Nikolu Banićevića, Božidara Belana i Maria Markovića koji su kao dio crnogorske spasilačke ekipe boravili u Turskoj kako bi pomogli u otklanjanju posljedica razornog zemljotresa.

- Oni su tokom sastanka govorili o teškim i potresnim trenucima koje su doživjeli u Turskoj, ali i o nemjerljivoj sreći jer su uspjeli da daju doprinos pobratimskom gradu u ovoj teškoj situaciji koja ih je zadesila- navodi se u saopštenju.

Predsjednik Jokić im je uručio plakete kao znak zahvalnosti za učešće u akciji spašavanja i pomoći u zemljotresom pogođenom području Turske.

- On je iskoristio priliku da čestita svim vatrogascima Međunarodni dan zaštite i spašavanja koji bi prema njegovim riječima za cilj trebalo da ima podizanje svijesti javnosti o važnosti civilne zaštite, mjerama prevencije i zaštite u slučaju prirodnih nepogoda i katastrofa i odavanje počasti žrtvama, naporima i dostignućima svih službi civilne zaštite- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. septembar 2023 22:52