/ Foto: TVCG/printscreen
16/10/2021 u 13:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ускоро наставак реконструјције пута Даниловград-Спуж

Из Управе су казали да се њеним и напорима локалне управе стварају услови да радови на једној од најфреквентнијих саобраћајница у даниловградској општини ускоро буду настављени

Реконструкција пута Даниловград-Спуж преко Мартинића, која је била у вишемјесечном застоју, требало би да ускоро буде настављена, саопштено је из Управе јавних радова, након састанка са представницима даниловградске општине.

Из Управе су казали да се њеним и напорима локалне управе стварају услови да радови на једној од најфреквентнијих саобраћајница у даниловградској општини ускоро буду настављени.

На састанку директора Управе јавних радова, Бора Лучића и предсједнице Општине Даниловград, Зорице Ковачевић, који је био посвећен реализацији постојећих и покретању нових капиталних пројеката, посебно је истакнут значај наставка реконструкције пута Даниловград-Спуж.

- Завршетак тог посла значајно ће унаприједити безбједност свих учесника у саобраћају и допринијети подизању квалитета живота становништва на том подручју- наводи се у саопштењу.

Из Управе су додали да ће реконструкцијом бити обухваћена дионица дужине 8,6 километара, укључујући и три моста. Уговорена вриједност радова је 3,03 милиона еура, а извођач радова је Мет&алу пласт из Даниловграда, док стручни надзор обавља Оливер инг из Будве.

Ковачевић је казала је да је конструктивна сарадња са Управом на заједничком задатку развоја локалне путне инфраструктуре.

- У приоритетне пројекте сврстани су санација клизишта на путу према манастиру Острог, који је директор Лучић након састанка обишао заједно са представницима Општине, затим изградња кружног тока у близини основне школе, као и израда пројектне документације за дионицу која ће спојити нови булевар Подгорица – Даниловград са регионалним магистралним путем преко Новог села- наводи се у саопштењу.

Лучић и Ковачевић су изразили спремност за наставак заједничких активности, чији је крајњи циљ унапређење услова живота становништва на подручју даниловградске општине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:17