foto: CG news / - FOTO: CG NEWS
22/12/2022 u 15:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Usvojen budžet Opštine Tivat za narednu godinu

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović izrazio je zadovoljstvo što je Tivat poslije godinu dana brojnih privremenih okolnosti i prinudne uprave, dobio budžet za 2023. godinu kao i revidovani budžet za 2022

Odbornici lokalnog parlamenta Opštine Tivat, usvojili su danas, nakon višesatne rasprave budžet za narednu godinu koji je projektovan na rekordnih 24.055.700 eura.

Glasovima većine usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama budžeta za 2022. godinu, kojom je u odnosu na planiranih 18.635.700 eura, budžet uvećan na 20.135.700 eura.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović izrazio je zadovoljstvo što je Tivat poslije godinu dana brojnih privremenih okolnosti i prinudne uprave, dobio budžet za 2023. godinu kao i revidovani budžet za 2022.

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

- Budžet opštine za 2023. godinu projektovan je na rekordnih 24 miliona eura i posebno je važno što on ima jaku razvojnu komponentu, s obzirom da je preko 10 miliona predviđeno za kapitalne projekte. Predstoji nam dosta posla na razvoju lokalne infrastrukture, kazao je Komnenović, javlja CG news.

U budžetu su predviđena sredstva za opštinske javne ustanove koja će od naredne godine dobiti odvojene žiro račune i sama snositi odgovornost za finansijsko poslovanje.

- Ovim budžetom su za 100 odsto povećana sredstva za finansiranje sporta. Na sljedećoj sjednici koja je zakazana za 28. decembar biće usvojena izmijenjena i dopunjena odluka o sportu, čime će steći uslovi da tivatski sport dobije razvojnu komponentu, naveo je on.

On je istakao i da će FK Arsenal i KK Teodo, obzirom da su u opštinskom vlasništvu biti tretirani na poseban način, ali je budžet značajno uvećan i za sve ostale sportske organizacije sa teritorije opštine, pojašnjava Komnenović.

- Značajno je uvećan i budžet za finansiranje nevladinih organizacija kao i programe kulture. Preko 800.000 eura opredijeljeno je tivatskom Centru za kulturu za realizaciju planiranih programa, dodaje on.

Prvi čovjek opštine izrazio je nadu da su sada svjesni i vlast i opozicija da je pred lokalnu upravu puno obaveza, vrijedan rad i velika borba da se podigne nivo lokalne infrastrukture u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 08:32