/ -Фото: Приватна архива
28/10/2021 u 06:36 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вандали у Бару поломили кош, на мети и дјечја игралишта

Станари ламела тврде да се нико из надлежних служби није интересовао да открије починиоце

Ниједно од игралишта за дјецу на територији Бара и на подручју мјесних заједница није ограђено, нити су под надзором, тако да често постају мета вандала који уништавају справе на њима.

Прије неколико дана на игралишту које се налази иза ламела група малољетника поломила је кош, што је изавало огорчење станара околних зграда.

-Узалуд сам викала на њих да то не раде. Они се нијесу обазирали и цимајући метални стуб коша успјели су да га одвоје од подлоге и баце на терен, гдје је и остао, а они су се трчећи удаљили. Неко заиста треба да се заинтересује и пронађе те мале вандале, којима ово није први пут да ломе справе на овом игралишту. Није то урадио нико из Сутомора већ дјеца из околних зграда - каже наша саговорница која је покушавала да спријечи вандализам.

Кош је већ данима на терену, а у међувремену се нико из надлежних служби није интересовао да открије починиоце.

Случајеви вандализама на игралиштима су учестали. Игралиште у парку који се налази у близини Дома културе потпуно је запуштено, и доказ је небриге надлежних за потребе најмлађих. Недавно су у парку код "Soho City" кварта такође поломљене и клацкалице, вртешке, знак с именом парка, ишчупан је кош... Узалуд грађани питају коме сметају игралишта за дјецу.

Из Општине поручују да предузимају све мјере из оквира својих надлежности како би зауставили вандалско понашање појединаца који уништавају јавну имовину.

- Међутим, вандализам се најчешће дешава у времену када нема очевидаца, а Комунална полиција не посједује механизме да врши накнадне истражне радње о починиоцима. Општина активно ради на томе да обезбиједи надзор за све такве површине и систематски ријеши овај изазов. Свједоци смо да неодговорни појединци периодично уништавају инвентар који је јавно добро свих грађана, па и инвентар који је постављен у парковима за дјецу. У складу са својим могућностима и потребним процедурама, настојимо да санирамо таква оштећења - кажу из Општине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:58