Љубо Чупић / - фото: Википедија
13/06/2021 u 16:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вечерас протест на Тргу у Никшићу

Како би скренули пажњу на потребу за одбраном споменика народног хероја Љуба Ћупића, али и других спомен-обиљежја широм Црне Горе СУБНОР и антифашисти Никшића вечерас ће се у 19 сати окупити на Тргу

Инцидент из Никшића који се догодио синоћ, наставак је скрнављења свега што је црногорско, поручују из СУБНОР-а, уз јасну поруку да више неће дозволити било шта слично, јавља портал РТЦГ, и ТВЦГ.

Увјерени су да утицаја на дешавања имају политичари актелне власти, који раде исте ствари, само у Парламенту. Како би скренули пажњу на потребу за одбраном споменика народног хероја Љуба Ћупића, али и других спомен-обиљежја широм Црне Горе СУБНОР и антифашисти Никшића вечерас ће се у 19 сати окупити на Тргу.

-Од тога вјероватно садашња власт страхује, ми морамо да реагујемо, ми не можемо ово више да трпимо. Једно елементарно неваспитање. Тај нема сигурно ни ц од Црногорца- ово је прва реакција предсједника СУБНОР-а Зувдије Хоџића након синоћњег снимка из Никшића.

То зато што је нажалост, каже, сличних скрнављења било и раније.

-Примитивизам је примитивизам. Заставе су остале, идеје су опстале, ово је пролазно, може бити и посљедица онога што се сада дешава у Црној Гори. Нешто слично овом примитивцу који је то направио, дешава се и у Параламенту, а тамо људи то мало увију у неке филозофско политичке обланде, а у суштини раде што и он- казао је Хоџић.

Никшићани, како поручује предсједник Удружења бораца НОР-а и антифашиста Никшића Слободан Мирјачић, више не смију дозволити ни један напад на било који од 256 споменика, колико их је граду под Требјесом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:14