/ - FOTO ILUSTRACIJA
18/12/2022 u 13:03 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veći dio Pljevalja nema vodu za piće: Zamutilo na Pliješi i Breznici

Donedavno naselja Guke i Gornje Kupusište imali su dnevna i noćna ograničenja u vodosnabdjevanju. Restrikcije su bile uvedene usled ljetnje i jesenje suše

Od juče veći dio Pljevalja nema vodu za piće. Kako je saopšteno iz gradskog Vodovoda samo stanovnici naselja Guke i Gornjeg Kupusišta mogu koristiti vodu za piće, jer samo voda na izvorištu Jugoštica nema uvećanu mutnoću.

- Usled pojačanih atmosferskih padavina došlo je do povećanja stepena mutnoće vode sa vodovoda „Breznica“ i „Pliješ“, te su vode sa tih vodovoda higijenski neispravne i ne mogu se koristiti za piće. Voda sa vodovoda „Jugoštica“ je higijenski ispravna i može  se koristiti za piće - saopšteno je iz gradskog Vodovoda.

Donedavno naselja Guke i Gornje Kupusište imali su dnevna i noćna ograničenja u vodosnabdjevanju. Restrikcije su bile uvedene usled ljetnje i jesenje suše, tako da tamošnji stanovnici nisu imali vodu od 22 časa do 6 sati izjutra, kao od 10 do 14 časova. Sa jesenjim kišama situacija na izvorištu Jugoštica se popravila ali je došlo do zamućenja vode na izvorištima Breznice i postrojenja Pliješ, odakle se više od dvije trećine stanovnika Pljevalja snabdjeva vodom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 11:43