/ - PHOTO BY KAZUEND ON UNSPLASH
18/09/2022 u 15:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Velika akcija čišćenja magistralnog puta Danilovgrad, Nikšić, Šavnik i Žabljak

Učesnici akcije nosiće fluoroscentne prsluke, dok će saobraćaj regulisati pripadnici saobraćajne policije - Uprave policije Crne Gore

Povodom Dana ekološke države koji se ove godine po prvi put obilježava kao državni praznik sa radnom obavezom, u utorak 20.septembra sa početkom u 09:00h, održaće se najmasovnija do sada ekološka akcija čišćenja u Crnoj Gori - putnog pravca Danilovgrad, Nikšić, Šavnik i Žabljak. Akcija je dio kampanje   "Novi list Crne Gore" jer stvarno je vakat da se okrene! 

Pored  zaposlenih u Agenciji za zaštitu životne sredine, u akciji će učestvovati i veliki broj organizacija i pojedinaca.

Akcija koja je i edukativnog karaktera za cilj ima uklanjanje otpada duž cijelog putnog pravca Danilovgrad, Nikšić, Šavnik i Žabljak. Otpad će se na licu mjesta odvajati u posebne džakove za staklo, metal i plastiku, koji će dalje biti transportovani do reciklažnih dvorišta gdje će se izvršiti njihovo  vaganje i prodaja, dok će dobijena sredstva biti  namijenjena za nastavak akcije pošumljavanja Crne Gore.

Učesnici akcije nosiće fluoroscentne prsluke, dok će saobraćaj regulisati pripadnici saobraćajne policije - Uprave policije Crne Gore.

Ovim putem još jednom upućujemo poziv volonterima da se priključe akciji, mjesto okupljanja je u 09h Podgorica (ispred upravne zgrade Agencije), Žabljak(autobuska stanica), Nikšič (stovarište Podgorički put –Neckom).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 05:00