Лопови однијели поклопце / - Удружење маслинара Валданос
13/04/2022 u 15:51 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Велика крађа у некадашњем војном одмаралишту Валданос: Штета од 70 до 100 хиљада еура

Претпоставља се да се ова велика али прије свега дрска крађа догодила jер припадници Воjске Црне Горе односно Министарство одбране Црне Горе од 20. фебруара не обезбиjеђуjу улаз у таj комплекс односно његову унутрашњост

За сада неидентификовани лопови разбили су  трафо-станицу у некадашњем  воjном одмаралишту у Валданосу одниjели диjелове  трафоа и друге елктро уређаjе како би, наjвероватниjе уновчили велику количину  бакра и метала. Успут су одниjели и више десетина металних поклопаца са шахтова система за водовод и канализацjу а према првим процjенама причињена штета се креће од 70 до 100 хиљада еура.

Према незваничним информацијама трафостаница срећом није била под напоном јер би у супротном настала хаварија, пожар и провалницима би били угрожени животи. То тврде и упућени јер скупи  уређаји  који су били на мети лопова нису отуђени у једном комаду како би били кориштени већ су провалницима били интересантни искључиво као секундарна сировина те у их трајно штетили.

О крађама у ували Валданос огласили су се и из  Удружења маслинара Валданос из Улциња потврђујући да  jе да су за сада непознати лопови упали и са простора  улцињске маслинаде односно некадашњег воjног одмаралишта у ували отуђили  преко 25  металних поклопца са  шахти.

- Жалосно и тужно и jадно,на шта су све спремни људи за зарад неког малог профита. Молимо маслинаре,грађане да обрате пажњу да неко не упадне и повриjеди се. Молимо надлежне да реагуjу на оваj срамни чин - саопштено jе из  тог удружења у коме кажу да су о томе обавиjестили све  државне и општинске органе.

Претпоставља се да се ова велика  али прије свега дрска  крађа догодила jер  припадници Воjске Црне Горе односно Министарство одбране Црне  Горе од  20. фебруара  не обезбиjеђуjу улаз у таj комплекс односно његову унутрашњост.

Раниjе jе дониjета одлука да  увала више “не представља простор посебне намjене за потребе одбране“,  те jе улазна капиjа коjа jе постоjала од  1978. године  уклоњена. Како сазнајемо полицији је претходних дана пријављено и више провалних крађа у насељима Биjела Гора, Тотоши,  а на мети лопова биле су све вриједне ствари и што је посебно занимљиво најчешће  секундарне сировине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:32