Часлав Вешовић / - фото: ДПС Подгорица
11/01/2022 u 15:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вешовић: Побољшаће се односи са Владом када Кривокапић не буде премијер

Због таквог премиjеровог става нема градње булевара на Старом аеродрому, нема нових вртића и школа у Подгорици

Часлав Вешовић, предсjедник Одбора ДПС Главног града и замjеник градоначелника Подгорице казао је да иако jе премиjер Кривокапић институционалну културу и jавну полемику свео на ниво кафанских расправа, уз сав ризик да свака његова нова реакциjа, или његових сарадника, може бити jош политички примитивниjа, недопустиво је не реаговати на његов став да неће сарађивати са Главним градом док се не промиjени локална власт.

- У сваком цивилизованом политичком систему, такав став премиjера би наишао на оштру осуду укупне jавности, али не и код нас. Можда због тога што премиjера доживљаваjу онако како га jе описао посланик Миодраг Лекић, кловном и паjацем, нема реакциjе из међународне заjеднице, нарочито оног диjела коjи нас подржава на путу европске интеграциjе - казао је Вешовић.

Он посебно истиче као спорно нереговање невладиних организација на овакву изјаву једног премијера.

- Да су НВО махом постале ВО, тj. владине организациjе, потврђуjе мук из тог диjела jавности након jедне од наjнедемократскиjих и наjнецивилизованиjих изjава првог човjека Владе, чиjа jе уставна обавеза да сарађуjе са другим гранама и нивоима власти - наглашава предсједник Одбора ДПС Главног града.

Вешовић је истакао да овакав премијеров став негативно утиче и на реализацију капиталних инвестиција. 

- Због тога што се такво политичко неваспитање директно одражава на реализациjу капиталних инвестициjа и друге потребе грађана Подгорице, ми не смиjемо да ћутимо. Због таквог премиjеровог става нема градње булевара на Старом аеродрому, нема нових вртића и школа у Подгорици, реконструкциjе Jусоваче, нема нових инвестициjа, нема сагласности на задужење за куповину аутобуса нити подршке за прометовање непокретности у циљу даљег економског развоjа, угрожава се финансиjска стабилност...

Насупрот таквог става, ми смо, као представници града у коjем се одвиjа преко 60% привредних активности у држави очекивали и понудили сарадњу Влади. Зарад развоjа Подгорице и Црне Горе сарађивали би са свима, па и са Кривокапићем, jер вjеруjемо да не смиjемо ни дан да изгубимо на плану унаприjеђења квалитета живота.

- Међутим, премиjер jе одлучио да половину од свог планираног мандата проведе у опструкциjи и некомуницирању са наjвећим градом. У jедном се слажемо, промjена власти ће довести до побољшања односа, само што ће се промиjенити премиjер приjе локалних избора, али Кривокапићу то jош нико ниjе рекао- закључује Вешовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:15