/ -FOTO: TO ANDRIJEVICA
10/11/2022 u 11:11 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Bajkovita slika Zlorečice

Zlorečica svojim tokom od oko sedam kilometara kod putnika namjernika svojim čudesnim tajanstvima, budi znatiželju da zaviri u njenu bisernu ljepotu i tu potraži nešto novo i neviđeno

Da prirodne ljepote na sjeveru Crne Gore tokom svih godišnjih doba odaju zaista impresivnu sliku svjedoči i rijeka Zlorečica, koja se kod Andrijevice uliva u Lim.

Nju, u selu Đuliće, grade rijeke Кuckaja i Perućica, odakle Zlorečica, svojim tokom od oko sedam kilometara kod putnika namjernika svojim čudesnim tajanstvima budi znatiželju da zaviri u njenu bisernu ljepotu i tu potraži nešto novo i neviđeno.

A svako ko je zaljubljenik u netaknutu prirodu, zagledan i čistotu Zlorečice, osjetiće kako njen valoviti hod i bajkoviti žubor remeti tišinu Potkomovlja. 

O tome svjedoči i ovaj snimak napravljen danas u Bojovićima, selu koje Zlorečica svojim tokom razdvaja na dva dijela i daje mu posebnu draž.

Ta draž u minulim vjekovima nije ostavila ravnodušnim ni brojne pisce, putopisce, naučnike, istraživače, novinare i poklonike lijepe riječi koji su, očarani predjelima oko Zlorečice, ispisali brojne studije i tekstove o ovim krajevima, uknjiženim kao izuzetno privlačan turistički resurs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:57