Nikšić okićen dočekuje novo ljeto / foto: Nevena Bulajić
24/12/2022 u 13:53 h
Nevena Bulajić i Blaženka GolubovićNevena Bulajić i Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Nikšić prava novogodišnja i božićna čarolija

Novi pretpraznični izgled došao je sa novom upravom koja se potrudila da svojim sugrađanima obezbijedi lijepe trenutke za uživanje u novim ukrasima na najznačajnijim mjestima u gradu

Nikšić je ove godine u prednovogodišnjoj atmosferi zasijao kao nikada do sada i novim ukrasima ozario lica građana koji svakodnevno fotografišu novogodišnje i božićne kutke po gradu.

image

U nikšićkoj opštini sve maštovitiji u ukrašavanju grada

foto: Nevena Bulajić

Novi pretpraznični izgled Nikšća došao je sa novom upravom, koja se ove godine u značajnoj mjeri potrudila da svojim, kako najmlađim, tako i starijim sugrađanima obezbijedi trenutke za uživanje u novim ukrasima na najznačajnijim mjestima u gradu na kojima se okupljaju.

Šef kabineta predsjednika Opštine Marko Perućica navodi da su utisci nepodijeljeni da je Nikšić ove godine najljepše ukrašen, iako su iste doživljaj imali i prošle godine.

image

Nova godina novi ukrasi

foto: Nevena Bulajić

– Ove godine nije bio lak zadatak da osmislimo šta je to novo što našem gradu treba, koji je nakit potrebno nabaviti kako bi građani imali još ljepši i jači utisak da je ove godine Nikšić ukrašen još bolje nego prethodne, kada su takođe stizale pohvale i čestitke – kaže Perućica.

Ukrašavanje je počelo 15. novembra i trajalo do 20. decembra, a zaposleni u Opštini Nikšić, koji su pored svojih radnih zadataka radili i na ukrašavanju grada, trudili su se da, i pored loših vremenskih prilika, cio proces završe na način da im druge opštine zavide.

image

Gradki trg u prazničnom ruhu

foto: Nevena Bulajić

– Trudili smo se da svakodnevno, uprkos brojnim radnim zadacima, budemo na terenu u izuzetno lošim vremenskim prilikama i da ukrasimo naš grad na način da nam mnoge druge opštine, kako iz Crne Gore, tako i šire mogu pozavidjeti – istakao je Perućica.

U Nikšiću su okićena četiri kružna toka, zatim Bulevar “Vuka Mićinovića”, Ulica „13. jul“, gradski park, Ulica „Njegoševa“ i Trg slobode koji ima najviše novih ukrasa i koji je ove godine zasijao u punom sjaju.

Perućica je naveo da su novi ukrasi nabavljeni od firme sa sjedištem u Srbiji, jer ih niko nema u prodaji u Crnoj Gori kao i da su dobili određena novčana sredstva u vidu donacija od više privrednih subjekata iz Nikšića kojima izražava posebnu zahvalnost u ime Opštine Nikšić jer su doprinijeli da budžet Opštine bude manje opterećen, a ujedno su doprinijeli da grad izgleda božanstveno.

image

Novi pretpraznični izgled sa novom upravom

foto: Nevena Bulajić

Posebna karika u novogodišnjoj i božićnoj atmosferi Nikšića jeste Novogodišnji i Božićni bazar koji je svečano otvorio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević 21.12.2022. godine na Trgu slobode.

image

Novogodišnji i Božićni bazar

foto: Nevena Bulajić

Kovačević je priilikom otvaranja naveo da je na osnovu Javnog poziva komisija birala izlagače vodeći se njihovom kreativnošću i kvalitetom proizvoda. Ukupno je izabrano 12 izlagača koji će besplatno koristiti kućice do 20.1.2023. godine sa besplatnim priključenjem električne energije.

image

Izlagačima na korišćenje besplatno 12 kućica

foto: Nevena Bulajić

Predsjednik je istakao da se nada da će u bogatoj ponudi izlagača svi naći nešto za sebe i svoje najmilije.

– Vidimo danas izuzetno lijep i prijatan ambijent u samom jezgru našeg grada. Bogata ponuda izlagača u kojoj ćemo, siguran sam, svi pronaći nešto za sebe ili svoje najbliže – kazao je prilikom otvaranja Kovačević.

On je istakao da će lokalna uprava uvijek raditi na poboljšanju životnog standarda građana Opštine Nikšić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:03