Dom za stare u Nikšiću primio prve korisnike / Željko Šapurić
27/02/2023 u 12:05 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Nikšićki Dom za stare primio prve korisnike

Naša ustanova je dobila licentu za pružanje usluga smještaja i sa današnjim datumom počinje prijem prvih korisnika u Dom, kazala je direktorica Lalatović

„Dom za stare“ u Nikšiću danas je upriličio prijem svojih prvih korisnika.

image

Dom za stare u Nikšiću primio prve korisnike

Željko Šapurić

Direktorica ove ustanove Andjela Lalatović kazala je da sa današnji datumom počinje prijem prvih korisnika za Dom.

- Naša ustanova je dobila licentu za pružanje usluga smještaja i sa današnjim datumom počinje prijem prvih korisnika u Dom. Danas će biti smješteno 10 korisnika a potom ćemo ustaljenom dinamikom smještati korisnike koji su na listi čekanja, a ukupno ih ima 157 – kazala je Lalatović.

Ona je istakla da je sve spremno za prijem i da od sjutra kreće prijem raseljenih i interno raseljenih lica koji će se vršiti posredstvom Centra sa socijalni rad i drugih nadležnih institucija.

Predstavnici Ministarstva najavili su svečano otvaranje ove ustanove sredinom marta. Smještajni kapacitet Doma je 208, a od toga 104 mjesta je predviđeno za raseljena i interno raseljena lica i 104 za domicilno stanovništvo.

image

Dom za stare u Nikšiću primio prve korisnike

Željko Šapurić

Novi korisnik Jelena Kovačević (81) izrazila je zadovoljstvo ustanovom i kazala da bi svima preporučila Dom koji generacijama treće dobi može pružiti odmor.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković kao i drugi nadležni iz lokalne samouprave.

foto i video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:03