Protesti nikšićkih studenata / Željko Šapurić
08/03/2023 u 16:56 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Nikšićki studenti traže bolje higijenske uslove u domu

Zahtjevi obuhvataju regulisanje uprave za studente u hotelu, razmatranje ugovora koji je sklopljen sa hotelom, zamjenu dušeka u Domu, regulisanje menze i problema sa grijanjem, higijenom i toplom vodom

Nikšićki studenti održali su danas drugi protest ispred hotela "Onogošt" na kom su iznijeli iste zahtjeve, za koje očekuju reakciju i odgovor nadležnih u roku od 15 dana.

Kako je istakla organizatorka protesta Marija Marković, zahtjevi obuhvataju regulisanje uprave za studente u hotelu, razmatranje ugovora koji je sklopljen sa hotelom, zamjenu dušeka u Domu, regulisanje menze i problema sa grijanjem, higijenom i toplom vodom.

- Ovih dana smo bili pozvani u institucije, ali nismo dobili konkretne odgovore. U narednih 15 dana očekujemo konkretno ispunjenje zahtjeva - istakla je Marković.

Upravnik Studentskog doma "Onogost" Ivan Jovović kazao je da se za sve probleme studenti mogu njemu obratiti.

- Studenti imaju svog predstavnika preko kojeg se u svakom trenutku mogu meni ili studentskoj recepciji obratiti. Prošle godine smo imali problem sa grijanjem koji smo riješili. Imamo dvije higijeničarke koje održavaju higijenu, tako da nisam upoznat sa tim problemom.

image

Protesti nikšićkih studenata

Željko Šapurić

Što se ugovora tiče, studenti prema njemu imaju obezbijeđen samo smjesta u hotelu - kazao je Jovović i dodao da je na protestu od 260 studenata hotela, njih desetak prisustvovali protestu.

Studenti su saopštili da ce o daljim koracima obavijesti javnost, ukoliko ne budu u predviđenom roku dobili odgovore.

Foto i video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:42