Фото: Скриншот (Бар)
29/08/2021 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ново лице Бара: Општинау успјешно реализовала све капиталне пројекте

Истичу да је "преко милион еура уложено , кроз сарадњу са Владом, у изградњу „Куће маслина“ у Старом Бару која ће бити савремени регионални центар маслинарства, важне привредне гране овог краја"

 Општина Бар је у трећој години мандата ове управе, која се навршила у августу, упркос пандемији корона вируса и кризи која је погодила читав свијет, успјела да очува континуитет и стабилност дјеловања, финансија и улагања у развојне пројекте те да оствари планирани Буџет готово у потпуности.

- Кроз разне програме подршке, олакшице и укидање намета у вриједности од скоро милион еура, успјели смо да помогнемо грађане и привреду да преброде кризу. Отплатили смо стара дуговања по репрограму и умањили дуг Општине за скоро 10 милиона еура. Упркос томе финализовали смо капиталне пројекте, али и започнели нове инвестиције у инфраструктуру. У овом мандатном периоду Општина Бар уложила је у саобраћајну и водоводну инфраструктуру преко 4 милиона еура сопствених средстава. Само за локалну путну инфраструктуру која је обновљена на подручју свих мјесних заједница је уложено готово 700  хиљада  еура-наводе из те Општине.

Додају: "Завршена је изградња улица у Шушању и Илину које су отвориле ово насеље према граду, као и улице у Бјелишима, Великом Пијеску, Брботу гдје је урађена и канализација а у Мркојевићима се пробија нови путни правац Луњићи-Микулићи, у сарадњи са Војском. Посебно смо поносни на капитални пројекат изградње надвожњака и кружног тока са приступном саобраћајницом према насељу Бјелиши у вриједности од преко 2.4 милиона еура, уз који смо изградили и 180 нових, бесплатних, паркинг мјеста".

-Велики пијесак добио је нову, модерну инфраструктуру за водоснабдијевање и прикључак на регионални водовод, чиме се заокружује квалитет туристичке понуде овог краја, а грађанима омогућава већи квалитет живота. Укупна вриједност ове инвестиције износи око 560 хиљада еура. У наставку релизације пројекта изградње инфраструктуре водоснабдијевања и прикључивања на регионални водовод по уговору између Општине Бар, Улцињ и Владе Црне Горе, у овај крај треба да се уложи готово 12 милиона еура-наводе у саопштењу.

Истичу да је "преко милион еура уложено , кроз сарадњу са Владом, у изградњу „Куће маслина“ у Старом Бару која ће бити савремени регионални центар маслинарства, важне привредне гране овог краја".

-У Старом Бару реконструисано је више објеката, прије свега љетња сцена-театар и царинарница у шта је кроз пројекте ЕУ уложено 75.500 еура.Значајна средстав уложена су и у Сутоморе, реконструкција шеталишта у овој фази је завршена а наставком реконструкције предвиђена је изградња новог трга, паркинга и комплетирање шеталишта. На мјесту некадашњег хотела „Инеx“, група Иберостар отпочела је реконструкцију овог туристичког комплекса, на Вирпазару је у току реконструкција хотела „13. јул“ док је у Чању започета изградња новог хотела свјетски познате и престижне компаније „Интерцонтинентал“, што ће све заједно обгатити туристичку понуду Бара са престижним хотелима у свим дјеловима општине- саопштили су из те Општине.

Додају: "Да не размишљамо само о инфраструктури већ и о сваком човјеку  и свакодневном животу људи овог града, показали смо  реализацијом низа програма подршке развоју бизниса, предузетништва и отварању нових послова и радних мјеста. Кроз програме подршке бизнис плановима предузетника и посебно женског предузетништва, Општина Бар уложила је готово пола милиона еура у пројекте развоја малих бизниса".

-На овај начин отворили смо преко 50 нових радних мјеста у реалном сектору кроз директну подршку грађанима. Посебне линије подршке предвидјели смо за финансирање младих пољопривредника али и програм подршке за занатство, који ће економији града дати нови импулс  и улити нови живот у укупни бизнис амбијент. Бар је у мандату ове локалне управе дефинитивно промијенио своје лице, изградио нови и модернији имиџ и укупан стил дјеловања, како Општине која је модернизована и отворена према привреди и грађанима, тако и грађана који су данас активан дио живота и развоја града. Општина Бар наставиће да пружа руку свима који имају јасну визију даљег прогреса и развоја града у најбољем интересу свих његових људи-поручују.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:32