/ - Фото: Еуромост
20/02/2022 u 16:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) НВО,,Еуромост": Обале Лима у Бијелом Пољу претворене у градску депонију

Позивамо Управу за инспекцијске послове, комуналну полицију и надлежне, да предузму мјере према свима који уништавају ријеку, наводе они

НВО,,Еуромост" је данас направила снимке како изгледају обале Лима у Бијелом Пољу и да је ситуација још гора него предходних година, гдје је претворена у градску депонију.

За тренутну ситуацију су највише криве локалне инспекције, прије свега бјелопољска Комунална полиција, као и еколошка и инспекција за воде, које ништа не предузимају да би спријечили уништавање ове ријеке, као и депоновање огромног отпада на њеним обалама.

-Отпад одлажу сви, од грађана, Јавних локалних и државних установа, до приватних предузетника и производјача у овом граду.Очигледно, да че  се Комуналне службе из Прибоја и Вишеграда и ове године морати спремити као и предходних година, да спашавају шта се мора спашавати, јер ће се првом великом кишом плутајући отпад из Бијелог Поља наћи у Пријепоље, Прибој и Вишеград-наводе они.

Додају:"Интересантно, према подацима које смо добили од Комуналне полиције у Бијелом Пољу, последње три године нису поднијели ни једну прекршајну пријаву против починиоца, као да се ништа не одлаже на обалама Лима".

-Позивамо Управу за инспекцијске послове, бјелопољску комуналну полицију и све надлежне органе, да коначно почну радити свој посао и предузму мјере према свима који уништавају ову ријеку-наводе из организације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:56