/ - FOTO VIDEO SKRINšOT
25/03/2023 u 18:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Postavljena žica na žičari Kotor-Lovćen

Žičara će biti duga 3,9 hiljada metara, a planirana trasa počinje od lokaliteta Dub, u neposrednoj blizini tunela Vrmac, sve do lokacije Kuk na Lovćenu, a stizaće se za 11 minuta

Danas je izvršeno postavljanje žice na žičari Kotor - Lovćen. Predsjednik Opštine Kotor objavio je na svom fejsbuk profilu da će nakon decenija najava, ovog ljeta žičara Kotor - Lovćen biti u funkciji.

Žičara će, kako je ranije najavljeno, biti u funkciji na ljeto ove godine. Žičara će biti duga 3,9 hiljada metara, a planirana trasa počinje od lokaliteta Dub, u neposrednoj blizini tunela Vrmac, sve do lokacije Kuk na Lovćenu, a stizaće se za 11 minuta.

(VIDEO) Ovako izgleda žičara Kotor – Lovćen iz vazduha

Izvršni direktor kompanije Žičara Kotor-Lovćen Predrag Poček, kazao je ranije da su, uz strogo poštovanje procedura, a uz imperativ kvaliteta, uspjeli da montiraju većinu stubova žičare i gornju stanicu objekta.

(FOTO) Ovako će izgledati kabine žičare Kotor-Lovćen

On je te prilike naveo da, bez sumnje, pored toga što će taj projekat ponuditi jedinstvenu turističku atrakciju u ovom dijelu svijeta, imaće i direktan uticaj na turističke rezultate.

Predstavnici Vlade i konzorcijuma Leitner – Novi Volvox potpisali su krajem 2021. koncesioni ugovor o gradnji žičare Kotor-Lovćen. Radovi su počeli u julu prošle godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. maj 2023 07:49