Sukob ispred bolnice u Nikšiću / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
26/09/2023 u 18:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Sukobili se građani i obezbjeđenje bolnice, intervenisala policija

Direktorica je prvenstveno dala izjavu novinarima ali građani sa protesta su tražili da izađe i javno da izjavu nakon čega je ubrzo došlo do incidenta

Grupa građana koja je protestvovala ispred nikšićke Opšte bolnice nakon sat vremena završila je protest i zakazala novo okupljanje za srijedu, u 18 časova.

Na večerašnjem protestu došlo je i do incidenta kada je grupa okupljenih građana pokušala da nasilno uđe u prostoriju gdje se nalazi direktorica nikšićke bolnice, nakon čega je uslijedila i intervencija policije.

 

Video: Željko Šapurić

Prisutni su uzvikivali "Ubice" i "Otkaz.

image

Sukob ispred bolnice u Nikšiću

- FOTO: DAN
image

Sukob ispred bolnice

- SUKOB ISPRED BOLNICE

Do sukoba je došlo između građana i obezbeđenja bolnice, a potom i policije. Direktorica je prvenstveno dala izjavu novinarima ali građani sa protesta su tražili da izađe i javno da izjavu nakon čega je ubrzo došlo do incidenta.

U davanju izjave za medije Milatović Perović je medijima kazala da ne zna koliko je ljudi ispred bolnice na protestu, ali da zna da su roditelji unesrećeni do besvijesti.

- Mislim da ima i onih koji su tu došli radi neke druge svrhe, da profitiraju na tuđoj nesreći. Ono što znam je da je beba u pedeset i nekom satu starosti umrla. Prethodno je bila dobro. Reanimirali su je pola sata tri pedijatra, ginekologa i anesteziologa, međutim sve je to bilo bezuspješno - kazala je Milatović.

Milatović Perović je kazala da sve rade transparentno i da joj je rečeno da će rezultati obdukcije biti gotovi u narednih 15-20 dana koje poslati Višem državnom tužilaštvu.

- Ako nalazi pokažu da je smrt bebe uzrokovana našim ljudskim faktorom, razmisliću o podnošenju ostavke - kazala je Milatović i dodala da u njenom mandatu nije bilo grešaka.

Sa protesta poručuju da se protesti svakodnevno organizuju u 18 sati dok direktorica ne podnese ostavku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 22:31