Protest mještana MZ Rastoci zbog preimenovanja naziva ulica / Željko Šapurić
25/04/2023 u 18:36 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) U Nikšiću protest zbog preimenovanja ulica

Već nekoliko dana diže se prašina oko preimenovanja naziva ovih ulica zbog čega su mještani MZ Rastoci izašli su dignu glas protiv ovog predloga

U Nikšiću protest zbog vijesti da će se u MZ Rastoci ulica Hercegovačka i Partizanski put koje se nalaze u ovoj MZ preimenovati.

Predsjednik MZ Rastoci Dragomir Perović kazao je neće dozvoliti preimenovanja ulica.

– Danas smo se okupili da iskažemo naše nezadovoljstvo prema odlukama Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova od 10. marta ove godine kojima se preimenuju nazivi ulica Partizanski put i Hercegovački put u ulice Mehmeda Meše Selimovića i Iva Andrića i njihovog eventualnog usvajanja na nekoj od narednih sjednica Skupštine opštine Nikšić – kazao je Perović.

image

Protest mještana MZ Rastoci zbog preimenovanja naziva ulica

Željko Šapurić

On je istakao da ove ulice više od pedeset godina ponosno nose ta imena po kojima je MZ Rastoci prepoznatljiva kako u Nikšiću, tako i u Crnoj Gori i šire.

– Slobodarski i antifašistički Nikšić ponosi se sa 45 narodnih heroja i  1.241 žrtvom koji su svoje živote herojski u antifašistički borbu tokom Drugog svjetskog rata i oslobođenja Nikšića – kazao je Perović i dodao da ove ulice čuvaju sjećanje na pregnuća i herojsku žrtvu predaka i da bi njihovo preimenovanja značilo civilizacijski sunovrat.

On je kazao da neće dozvoliti da se prekraja antifašistički istorija grada pod Trebjesom niti da se skrnave spomen-obilježja.

– Ove ulice su naši naši očevi, đedovi i naša djeca – dodao je Perović.

Perović se ovim putem obratio podnosiocima predloga, odborničkom klubu "Za budućnost Nikšića", predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću i predsjedniku SO Nikšić Nemanji Vukoviću da odustanu od preimenovanja navedenih ulica.

U slučaju da se ne uvaži ovaj zahtjev, Perović je najavio blokadu saobraćajnica Partizanski put i Hercegovački put.

Ovaj dio zatvoren je za saobraćaj a prisutni su i službenici policije.

(VIDEO) Nikšićki komunisti protiv preimenovanja ulica narodnih heroja

Već nekoliko dana diže se prašina oko preimenovanja naziva ovih ulica zbog čega su mještani MZ Rastoci izašli su dignu glas protiv ovog predloga.

foto i video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:56