Депонија Можура / - фото Д.С.
26/01/2022 u 08:26 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вијек рада депоније „Можура” озбиљно скраћен

За очекивати је да ће укупни капацитети бити попуњени за четири до пет година, уколико динамика депонованог отпада буде на нивоу претходних година.

Попуњеност капацитета депоније „Можура” закључно са новембром 2021. године, након готово десет година рада, износи цца 660.000 м3, што представља 62 одсто укупног предвиђеног капацитета депоније, који износи 1.056.036,21 м3. За очекивати је да ће укупни капацитети бити попуњени за четири до пет година, уколико динамика депонованог отпада буде на нивоу претходних година.

Из менаџмента истичу да је вијек рада депоније озбиљно скраћен, с обзиром да свој отпад на депонији одлажу све приморске општине и трећа лица, тако да ће у наредном периоду приоритет бити активности на проширењу санитарних када и самог тијела депоније.

- Поред бављења основном дјелатношћу, која се односи на квалитетно збрињавање комуналног отпада, посебна пажња у 2022. години биће посвећена реализацији развојних пројеката, који ће се првенствено односити на унапређење технологија рада и ширење дјелатности, са циљем боље заштите простора и очувања животне средине. Узевши у обзир овакво стање, изградња нових санитарних када је од кључне важности за даље постојање и рад депоније. Из тог разлога ће бити интензивиране активности, како би се изнашло најбоље решење и отпочело се са реализацијом овог пројекта. Израђено је концептуално решење за изградњу нових санитарних када, геодетски и геомеханички елаборат у захвату урбанистичког пројекта - истичу из менаџмента.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:36