Поглед на Берансело / Д.Ј.
02/04/2022 u 06:57 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вишегодишњи проблеми становника Берансела: Струја нестаје и по десет пута дневно

Захтијевамо да се коначно створе услови за уредно снадбијевање струјом нашег насеља, јер за овако нешто надлежни просто не могу имати оправдање, истиче предсједник МЗ Берансело, Слободан Лончар

Мјештани приградског насеља Берансело затражили су од Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС-а), да у што краћем року отклоне недостатке на електро мрежи због којих, како тврде, њихово насеље често остаје без струје. Истичу да овај проблем датира годинама и да су у више наврата од надлежних служби тражили да се он ријеши. Међутим, како тврде, струја и даље учестало нестаје причињавајући им тако бројне проблеме.

image

Слободан Лончар

Д.Ј.

-На стотине потрошача у Беранселу годинама се суочавају са честим нестанком електричне енергије. То се дешава на само километар од града. Разумијемо да има техничких проблема, али да се они тако дуго отклањају заиста је недопустиво. Тим прије кад се зна да смо много пута слали захтјеве да се оваквим појавама стане на крај. Зато поново захтијевамо да се коначно створе услови за уредно снадбијевање струјом нашег насеља, јер за овако нешто надлежни просто не могу имати оправдање. Потрошачи нијесу дужни да због овог, или оног трпе штетне последице – нагласио је предсједник Мјесне заједнице Берансело, Слободан Лончар.

У току радови на ревитализацији далековода Долац

Из ЦЕДИС-а су недавно истакли су да је на далеководу Долац остао да се ревитализује дио од Лубница ка Јеловици и да завршетак тих радова очекују до краја године. Навели су да се управо на том дијелу далековада дешавају најчешћи испади и да се са његовом ревитализацијом каснило због усклађивања са трасом магистралног пута на ком су се изводили радови. Нагласили су да је остало још пар спорних тачака на далекводу гдје власници земљишта нијесу дозволили радове, али да очекују да ће се у наредном периоду и за то наћи рјешење. Казали су да је до сада покренуто и пар инвестиција чијом реализацијом ће се овај далековод раздвојити на неколико мањих, а све у циљу поузданијег напајања корисника електричном енергијом.

Подсјећамо, недавно је сличан захтјев услиједио и од мјештана приградских насеља Лужац, Долац и Буче, као и мјештана Виницке, Лубница, Шекулара и других околних мјеста који тврде да њихова домаћинства често, у трајањима и по неколико часова, нарочито у ноћним сатима, остају без струје и да им то причињава озбиљне проблеме. Из ЦЕДИ-а су тада саопштили да је далековод Долац, са кога се и Берансело напаја електричном стујом, уз милионска улагања, изградњу трафостаница и поправку нисконапомске мреже, 2020. године готово комплетно ревитализован и да се приводе крају одређене активности које ће допринијети још уреднијем снабдијевању струјом.

Са друге стране мјештани Берансела истичу да струја у њиховом насељу и даље нестаје и да због учесталог кидања проводника долази до оштећења електричних апарата у њиховим домаћинствима.

-Надлежни причају да су уложили велике паре у поправку електромреже. Међутим, струја у Беранселу и даље нестаје и то понекад и по десетак пута дневно. Просто из тих разлога овдје не можемо ништа да планирамо, јер до прекида у снабдијевању струјом долази из чиста мира и то кад су временске прилике стабилне. Због тога се суочавамо са честим цркавањем кућних апарата, што свима доноси велике штете. Све то говори да негдје шкрипи и да се оваквим појавама мора што прије стати на крај. Недопустиво је да грађани у 21 вијеку и једној урбаној средини кубуре са оваквим проблемима – навео је мјештанин Милић Симоновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 18:10