Влада сједница / Влада - SASAMATIC
24/09/2021 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада појаснила на које се објекте односе епидемиолошке мјере

Истичу да у Црној Гори постоје одређени пословни центри/зграде који, по својој организацији пословања, у потпуности одговарају тржним центрима, али су регистровани као пословни центри/пословне зграде због чега су управо такви центри обухваћени овим мјерама.

Влада је објаснила на које објекте се односе нове епидемиолошке мјере које су саопштене јутрос.

- Доношењем мјере којом се намеће обавеза власника, корисника и управљача тржних и пословних центара и пословних заграда у оквиру којих послује више од три привредна субјекта, као и оних објеката који се баве трговином непрехрамбене робе, а чија површина прелази више од 1.000 квадрата, да не дозволе улазак лицима која не посједују један од прописана четири услова, и да одреде лица која ће вршити контролу и бити одговорна за поштовање ове мјере, жели се постићи исто третирање већих објеката у оквиру којих може доћи до трансмисије корона вируса - поручили су из Владе.

Истичу да  у Црној Гори постоје одређени пословни центри/зграде који, по својој организацији пословања, у потпуности одговарају тржним центрима, али су регистровани као пословни центри/пословне зграде због чега су управо такви центри обухваћени овим мјерама.

- Дакле, то су они пословни центри/пословне зграде који имају заједнички улаз и заједничке површине у оквиру којих послује више од три привредна субјекта. Јасно је да управо у таквим објектима може доћи до ширења корона вируса усљед присуства броја потрошача/корисника услуга. -прецизирају из Владе.

Наводе да пословни центри/зграде који су изузети из важећих мјера су они у оквиру којих послује више од три привредна субјекта, али сваки има свој посебан улаз, под условом да површина таквих субјеката није већа од 1.000 квадрата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:13