Kuća maslina / Dragan Stojanović
07/03/2023 u 19:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada privremeno ustupila Kuću maslina Opštini Bar bez naknade

Vlada je prihvatila tekst ugovora kojim je predviđeno korišćenje poslovnog objekta „Kuća maslina“ isključivo kao edukativnog, administrativnog, proizvodnog i izložbeno-prodajnog centra za razvoj maslinarstva u Crnoj Gori

Vlada je, na danas održanoj 43. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Dritan Abazović, usvojila Informaciju o ustupanju na privremeno upravljanje i korišćenje poslovni objekat „Kuća maslina“ u svojini države Crne Gore sa ustanovljenim pravom raspolaganja u korist Vlade Crne Gore u obimu prava 1/1, upisana u Listu nepokretnosti br. 982, KO Stari Bar, Opštini Bar, bez naknade.

U tom  smislu, Vlada je prihvatila tekst ugovora kojim je predviđeno korišćenje poslovnog objekta „Kuća maslina“  isključivo kao edukativnog, administrativnog, proizvodnog i izložbeno-prodajnog centra za razvoj maslinarstva u Crnoj Gori, kroz aktivnosti koje će imati za cilj prenošenje znanja i iskustava u proizvodnji maslinovog ulja, podizanje novih i održavanje postojećih zasada maslina, a u konačnom promociju maslinarstva kao neizostavnog dijela turističke ponude Opštine Bar i cnogorskog primorja u cjelini.

Opština Bar, kao korisnik nepokretnosti, biće u obavezi da navedenu nepokretnost koristi sa pažnjom dobrog domaćina, uz poštovanje obaveza koje su taksativno navedene u Ugovoru, na perod od pet godina, sa mogućnošću produženja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 16:57