УШЋЕ РИЈЕКЕ НОЈАНЕ / ФОТО: ФЕЈСБУК ГРУПА АДА БОЈАНА
01/04/2022 u 07:17 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Власници објеката са друге стране ушћа Бојане забринути: Имовина им на удару југа и таласа

Закупцу плаже "Ивана", Небојиши Ђуришићу угрожен је и плажни ресторан јер валови ударају у стубове терасе и поткопавају објекат, а некада је он био прилично удаљен од обале

Власници објеката са друге стране ушћа са зебњом очекују најављено невријеме и јак југо који би додатно могао да нанесе штету објектима који су након задњег невремена прије пар мјесеци већ претрпјели значајна оштећења. Штета од тадашњег невремена још се процјењује, и мјери се десетинама хиљада еура а нове временске неприлике тек слиједе. Подсјетимо, тада је у мору нестао велики комад плаже, таласи су однијели лежаљке, сунцобране чак и дјелове тераса. Закупцу плаже "Ивана", Небојиши Ђуришићу угрожен је и плажни ресторан јер валови ударају у стубове терасе и поткопавају објекат, а некада је он био прилично удаљен од обале. Такав хаос на том дијелу обале нису очекивали ни највећи песимисти.

О свему је обавијештено ресорно министарство, а ЈП Морко добро чека даља упутства шта да предуземе. Еколози су раније предложили изградњу напера од чврстог материјала, а рибари предлажу набавку рефулера који би био усидрен на Бојани и интервенисао по потреби. На основу информациjа Завода за хидрометеорологиjу и сеизмологиjу, а у циљу правовременог и ефикасног дjеловања на наjаву екстремних метеоролошких поjава на подручjу Црне Горе, Министарство унутрашњих послова обавjештава да се у периоду четвртак-субота очекуjу нестабилне временске прилике, са jаком кишом, обилном количином падавина са jаким jужним вjетром посебно на сjеверу и дуж обале гдjе ће повремено краткотраjни удари имати и олуjни карактер. Најављено невријеме брине и запослене у ХТП "Улцињска ривијера" јер страхују да талси могу поново оштети насип који штити објекте, а који је у међувремену саниран.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:38