/ фото: Драган Стојановић
07/09/2021 u 09:35 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Власници рибарских бродова у Бару једва преживљавају

Према ријечима познатог барског рибара Драгољуба Бајковића-Баје, власника рибарице „Орка” који предводи групу рибара, ситуација може бити још и гора

Власници дијела рибарских бродова су од прошле године у крајње незавидном положају. Од маја ове године безуспјешно траже да им се смање накнаде за везове у барској Марини АД, јер због економске ситуације изазване коронавирусом у прошлој години готово да нису остварили никакав приход.

Према ријечима познатог барског рибара Драгољуба Бајковића-Баје, власника рибарице „Орка” који предводи групу рибара, ситуација може бити још и гора.

- Ми смо заједно са власницима такси бродића, били код раније управе Марине у мају ове године, III тражили да нам за 50 одсто смање надокнаде за прошлу и ову годину. О томе смо обавијестили и Министарство пољопривреде. У међувремену нисмо добили никакав одговор из Марине, а није се огласило ни Министарство. У фебруару смо требали да обновимо уговоре, али то није урађено ни дан данас. Таква ситуација најмање одговара нама, јер се може десити да нас из Марине туже и да будемо принуђени да све одједном платимо. Зато инсистирамо да се укључи надлежно министарство, а већ смо имали контакттте са директорицом Директората за рибарство, гдје смо наишли заиста на њену пуну подршку. Међутим, нама је потребна брза реакција јер ми морамо да знамо на чему смо. У ситуацији смо да једва преживљавамо. Има улов, али се нема коме продати, а најављују се строжије епидемиолошке мјере због короне  - каже Бајковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:37