Са јучерашње сједнице / фото: М.Н.
21/09/2021 u 07:45 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Власт у Мојковцу гласове већ купује преко уговора о дјелу

Одборник ДПС-а Митар Видаковић указао је на, како је рекао, лош однос Владе Црне Горе према Мојковчанима

МОЈКОВАЦ – На двадесетој сједници СО Мојковац, одржаној јуче, одборници су разматрали шест тачака дневног реда. Усвојили су предлог полугодишњег извјештаја о извршењу буџета за ову годину, против чега су гласали одборници опозиције. У име предлагача, локалне управе, Вукић Фуштић је казао да је остварено 40,86 одсто планираних средстава, или 1.439.187 еура у односу на годишњи план.

– Локални приходи су остварени у износу од 28,22 одсто, односно 231.570 еура, приходи од трансфера 42,43 одсто, док донација није било. Дуг по основу кредитних задужења је 150.282 еура, данас на рачуну трезора има 161.275 еура, док су расходи остварени у износу од 1.277.530 еура, или 36,28 одсто. Овај извјештај смо доставили Министарству финансија – казао је Фуштић.

За извјештај није гласао Мијо Јокић, одборник СНП-а, који је истакао да је видљиво да је у питању изборна година.

– Због тога се актуелна власт, која то неће бити након нових избора, понаша на овај начин. Повећали су ставку уговора о дјелу за чак 66 одсто. То значи да примају своје симпатизере и чланове – казао је Јокић.

Иван Станић, одборник Демократа, указао је на, како је рекао, енормно повећање ставке за уговоре о дјелу, док су субвенције за пољопривреднике остварили само девет одсто.

– Издвајања за спортске клубове су минорна, за шта се ова власт само декларативно залаже кад помиње младе људе. Постављам питање шта је с путем у Доњем Подбишћу, на шта сам указао директно челницима локалне управе. Рекли су да ће га реконструисати, након што су га машине "Бемакса" уништиле својим гусјеничарима. Тим путем се тешко саобраћа, два аута се не могу мимоићи – казао је Станић, упитавши представнике локалне управе зашто нису тражили одштету за уништени пут.

У новом сазиву локалног парламента биће 31 одборник

Одборници су донијели одлуку да у новом сазиву локалног парламента буде 31 одборник, а усвојена је и одлука о давању у закуп земљишта на ком се постављају привремени објекти. Из локалне управе Дејан Минић је казао да је све урађено у складу са законом.

– За потребе израде ове одлуке Секретаријат за финансије, имовину и економски развој је упутио више захтјева за достављање понуде процјене вриједности просјечног мјесечног закупа земљишта по метру квадратном за привремене објекте по зонама. Прихваћена је понуда овлашћеног сталног судског вјештака процјенитеља Милоша Раичевића из Берана – казао је Минић.

Он је додао да се стичу услови да се покрене поступак давања у закуп одређеног земљишта, на којем Општина Мојковац има право својине, као и земљишта у државној својини над којим има право располагања.

– И то за постављање привремених објеката у складу са законом предвиђеним процедурама – рекао је Минић, чему се успротивио одборник СНП-а Мијо Јокић, истичући да је цијена енормно висока и неприхватљива.

Одборник ДПС-а Митар Видаковић указао је на, како је рекао, лош однос Владе Црне Горе према Мојковчанима.

– Планирано је да се за наше потребе издвоји 150.000 еура, али нијесмо добили ништа. Ово је однос Владе према нашим капиталним инвестицијама – казао је Видаковић.

Душко Ракочевић, коме је одобрено учешће у раду СО као представнику невладиних организација, указао је на лош однос Министарства пољопривреде и финансија према особама с инвалидитетом.

– Моји радници у НВО "Срце'', инвалидна лица, нијесу добили субвенције, тако да је наш рад доведен у питање. Предлажем да овај износ од 20.000 еура, који је планиран за спровођење локалних избора, опредијелите за нас – река је Ракочевић.

Донијета је и одлука о учешћу Општине Мојковац у Регионалном програму локалне демократије на западном Балкану.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:06