Anđela Vojinović / - DEMOKRATE
26/12/2023 u 13:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović: Dječiji dispanzer u Nikšiću biće rekonstruisan posle decenija nebrige

Nastavljamo u duhu socijalne politike Demokrata, kazala je ona

Projekat adaptacije Dječijeg dispanzera, na predlog Kluba poslanika Demokrata, biće dio kapitalnog Budžeta za 2024. godinu, saopštila je poslanica Demokrata Anđela Vojinović.

- Nastavljamo u duhu socijalne politike Demokrata, koja je fokusirana na najosjetljivije kategorije stanovništva, ovog puta na svu djecu Nikšića. Dobrobit djece i briga o njihovom zdravlju i uslovima u kojima se liječe moraju biti naš nacionalni prioritet- navela je u saopštenju.

Dječiji dispanzer izgrađen je daleke 1954. godine i uslovi za rad i boravak u njemu su veoma loši.
- Već decenijama situacija se ne popravlja i opominjala je i državu i cijelu društvenu zajednicu da je konačno vrijeme da se stanje promijeni. Projekat adaptacije za oba sprata je gotov. To znači da se tender može raspisati odmah, što je naročito važno jer je već okončan tender za projekat energetske efikasnosti (zamjena bravarije i rekonstrukcija fasade)- ističe u saopštenju.

Kako naglašava Vojinović,  u dogovoru sa predsjednikom SO Nikšić, Nemanjom Vukovićem i direktoricom Doma zdravlja, Verom Bulatović, iz Demokratske partije su smatrali da je najbolje da se u istoj godini pristupi realizaciji projekata energetske efikasnosti i adaptacije unutrašnjosti dispanzera, što je od nemjerljivog značaja kako za najmlađe stanovnike Nikšića koji se tu liječe u pratnji roditelja, tako i za medicinski i nemedicinski kadar koji tu radi.

- Naš predlog je naišao na razumijevanje članova Vlade, koji su ga prihvatili i integrisali u Budžet za 2024. godinu. Ovim predlogom naš Klub poslanika nastavlja seriju projekata sa kojima će se crnogorska javnost upoznati narednih dana- zaključuje u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:11