ministar Mijomir Vojinović i direktorka Ljubinka Bugarin / - MILOVAN NOVOVIĆ
31/08/2022 u 18:04 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović zadovoljan rekonstrukcijom škole u Tomaševu

Ministar prosvjete Miomir Vojinović obišao je O.Š. "Krsto Radojević" u Tomaševu gdje se rekonstruše škola donacijom Vlade i Ambasade SAD

Ministar prosvjete u Vladi Crne Gore Miomir Vojinović posjetio je danas Osnovnu školu..Krsto Radojević'' u Tomaševu kod Bijelog Polja i uvjerio se u tok radova koji se sprovode, a koji su finansirani donacijom Vlade i Ambasade SAD.

"Ambasada SAD, u saradnji sa Kancelarijom za odbrambenu saradnju, kao i tijesnom saradnjom sa Ministrarstvom prosvete realizuje projekat rekonstrukcije škola širom Crne Gore. Projekat se realizuje tako da Ambasada SAD, obezbjeđuje najveći dio sredstava i sprovodi međunarodnu tendersku proceduru za izbor izvođača radova za svaku fazu pojefinačno. Jedan dio sredstava obezbijedilo je i Ministrarstvo prosvete, u dijelu izrade projektne dokumentacije, nadzora nad radovima ali i dijelu radova koji nijesu predmet donacije. I sve teče kako treba, na čemu smo mi zahvalni", kazala je direktorica škole Ljubinka Bugarin.

"Zadovoljstvo mi je što vidim kako se sprovode ovi radovi i kako teku svojom dinamikom, po predviđenom planu. Nastava će ovdje biti onlajn, s obzirom na mali broj učenika. Obećavam i dalje pomoć i sve što smo mi kazali da ćemo obezbijediti biće urađeno. Deset škola bjelopoljskih je dobilo donaciju od kada sam ja ministar, bez obzira na kojem području mog rodnog grada se nalaze. Nijesam gledao ko je direktor, i dobili oni kojima je pomoć bila potrebna", kazao je Vojinović.

Škola u Tomaševu ima oko 100 učenika, površina objekta je oko 1.500 metara kvadratnih i radovi koju su predviđeni su na zamjeni unutrašnjih vrata,a daptaciji unutrašnjih prosdtorija, toaleta (đačkih i nastavničkih) fasade, elektroinstalacija i ugradnja centralnog grijanja. Radovi su započeli prijeskoro deset dana a rok za završetak je 24 mjeseca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 06:36