FOTO: MUP / - FOTO: MUP
19/01/2023 u 19:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojska u pripravnosti zbog poplava koje je izazvalo nevrijeme

Kako ističu, Vojska Crne Gore je primila zahtjev od Službe zaštite i spašavanja iz Opštine Pljevlja, koji se odnosi na potencijalno angažovanje pripadnika u rejonu Opštine Pljevlja

Vojska Crne Gore je u cilju izvršenja zadataka iz III misije, a koji se odnose na pomoć civilnom stanovništvu u uslovima zimskih nepogoda, opredijelila određena sredstva i snage koje mogu biti angažovane. To je saopšteno iz kabineta ministra Unutrašnji poslova Filipa Adžića.

(FOTO/VIDEO) Pogledajte kakve je štete nanijelo nevrijeme širom Crne Gore

-U sastavu snaga za pomoć civilnom stanovništvu odeređeno je 150 pripadnika, sa ličnim sredstvima i opremom. Pored toga, Vojska može angažovati medicinski tim, inženjerijske mašine i transportni helikopteri Bell 412EPI i helikopter Bell 505. U slučaju dodatnog pogoršanja situacije na terenu, broj pripadnika koji će se staviti na raspolaganje građanima se može i povećati. Službenici područnih jedinica Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu i u stalnoj su komunikaciji sa službama zaštite i drugim lokalnim i komunalnim službama, kao i Vojskom Crne Gore- navode u saopštenju.

Krizni štab: Vodostaj Lima za 72 sata povećan za tri metra

Kako ističu, Vojska Crne Gore je primila zahtjev od Službe zaštite i spašavanja iz Opštine Pljevlja, koji se odnosi na potencijalno angažovanje pripadnika u rejonu Opštine Pljevlja, u cilju izgradnje nasipa i sprečavanja izlivanja rijeke Ćehotine i jezera Otilovići i na taj način ugrožavanja života i imovine civilnog stanovništva. Vojska je stavila u pripravnost pripadnike stacionirane u kasarni u Pljevljima. 

-Nepovoljna situacija je i u opštinama Bijelo Polje, Mojkovac, Gusinje, Plav, Berane, Rožaje gdje usljed jakih padavina, imamo ugrožene objekte, mostove i puteve, ali prema poslednjim informacijama očekuje se smanjenje padavina i opadanje vodostaja-navode u obraćanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:17