Clean up day na Adi Bojani / - PMI
14/09/2022 u 18:45 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Volonterska akcija čišćenja: Clean up Day na Adi Bojani

Cilj akcije je čišćenje neregulisanog otpada, uključujući filtere za cigarete, širom naše planete, uz podizanje svijesti o tom problemu

Od 2008. godine milioni volontera i partnera širom svijeta okupljaju se da oslobode planetu od otpada – sa plaža, iz rijeka, šuma i urbanih sredina – koristeći moć saradnje kako bi doprinijeli promjeni. Zaposleni kompanije Philip Morris JIE u Crnoj Gori i ove godine pružili su podršku obilježavanju Svjetskog dana čišćenja - zajedno sa potrošačima, partnerima i medijima na Adi Bojani organizovali su "Clean Up Day" u okviru kojeg je organizovana akcija čišćenja plaže od otpada.

Podsjetimo, kompanija je, tokom ljetnjih mjeseci, organizovala ekološku akciju s ciljem smanjenja opušaka u prirodi. Na javnim mjestima postavljene su posude za odlaganje filtera, a potrošači su imali priliku da dobiju i prenosive pepeljare za plažu.

- Pored našeg primarnog fokusa – da odrasli pušači, koji bi inače nastavili da puše, tradicionalne cigarete zamijene manje štetnim alternativama, shvatili smo da postoji potreba da se bavimo i uticajem naših proizvoda na okolinu. Iako ulažemo velike napore da smanjimo neželjeni otpad kroz prilagođen dizajn naših proizvoda, osjećamo potrebu da aktivno učestvujemo u društvenim događajima kao što je Svjetski dan čišćenja. Za nas je to važna kampanja, jer ima za cilj čišćenje neregulisanog otpada, uključujući filtere za cigarete, širom naše planete, uz podizanje svijesti o tom problemu, navode iz kompanije. Kako bi se spriječilo bacanje otpada i promijenilo ponašanje potrošača, kampanje kompanije PMI na globalnom nivou podižu svijest o negativnim efektima bacanja otpada tamo gdje mu nije mjesto.

- Iako nisu trajno rješenje za prevazilaženje problema nepravilnog odlaganja opušaka, inicijative za čišćenje mogu da imaju značajan uticaj, jer pomažu u podizanju svijesti kod građana. Naši se napori, međutim, ne zaustavljaju na tome – nastavljamo da radimo, u saradnji sa mnogim zainteresovanim stranama, na pronalaženju boljih rješenja, a istovremeno se i dalje uključujemo u lokalne inicijative koje pokazuju da je promjena moguća ako smo udruženi, zaključuju iz kompanije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:01