/ - фото: савез слијепих
22/10/2021 u 12:25 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вриједна донација помагала компаније Енергеан организацији слијепих за Бар и Улцињ

Ова помагала која саопштавају информације путем звучних порука олакшавају функционисање чланова Организације у њиховом свакодневном животу

У просторијама Организације слијепих за Бар и Улцињ данас је одржана свечаност поводом уручења вриједне донације од компаније „Енергеан”. Ријеч је о донацији тифлотехничких помагала за особе без вида и слабовиде особе која обухвата ручне сатове, мјераче тјелесне температуре и индикаторе течности у чаши.

Ова помагала која саопштавају информације путем звучних порука олакшавају функционисање чланова Организације у њиховом свакодневном животу.

Предсједник Организације слијепих за Бар и Улцињ Веселин Јокетић, захвалио се на донацији тифлотехничких помагала за чланове организације истакавши да су донирана помагала била неопходна особама са сметњама вида, за њихов самосталан и независан живот.

- Развојем технологија, развија се и шири спектар квалитетних помагала која имају за циљ да олакшају свакодневницу особама оштећеног вида и да омогуће самостално живљење. Наша Организација реализује активности у најразличитијим областима дјеловања, а све у намјери да квалитет живота особа са сметњама вида, наших чланова и чланица, буде што бољи, без обзира на њихове животне околности, или лична својства, особине, интересовања, опредјељења, или животни стандард - казао је Јокетић.

Донацију члановима Организације слијепих уручио је Петар Ђуровић генерални директор компаније „Енергеан Монтенегро ЛТД.”

-Поносни смо на нашу сарадњу са Организацијом слијепих Бара и Улциња и вјерујемо да ће ова донација побољшати квалитет живота и инклузивност чланова Организације. Инклузивност свих чланова друштва је у срцу Енергеановог ЕТХОС-а и наш је главни приоритет да покушамо да задовољимо потребе институција, организација и заинтересованих страна које подржавају циљеве одрживог развоја Уједињених нација. Дијелимо заједничку визију свијета у којем свака земља ужива фер, инклузиван и одржив економски раст - навео је Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 12:43