Раскрсница у Бару код болнице / - фото: Д.С.
11/01/2022 u 08:08 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукић: Реконструкција Јадранске магистрале у насељу Челуга рјешење великог проблема

Одборник СДП-а је казао да је постојао један пројекат који није био усаглашен и да би било добро да се зна да ли се нешто по овом питању у међувремену дешавало

Одборник Омер Вукић (СДП) каже да би Пројекат реконструкције Јадранске магистрале код скретања за болницу у насељу Челуга за све људе који тамо живе и пролазе био рјешење великог проблема, посебно током љетњих мјесеци.

- Познато ми је да је постојао један пројекат који није био усаглашен, па би било добро да знамо да ли се нешто по овом питању у међувремену дешавало. Истина, у питању је магистрални пут, а надлежно за те путеве и раскрснице је наравно министарство. Питао сам да ли је Oпштина упућивала неку иницијативу, или је било неких контаката по питању овог проблема. Уз то, ради се о путу који води према болници, па и из тог разлога мора бити приоритет приоритета, посебно мислим на раскрсницу- каже Вукић.

Секретар Секретаријта за инвестиције, имовину и заступање Видо Дабановић потврђује  да је раније рађено пројектно рјешење раскрснице према болници, али да није добило ревизију, јер није било у складу са планским рјешењем и од њега се морало одустати.

- Ми имамо информацију да је Управа за саобраћај Црне Горе приступила изради пројектне документације од Куфина до тунела Ћафе и да је ријеч о реконструкцији Јадранске магистрале. Обезбијеђена су повољна финансијска средства из Европских фондова. Потпуно је природно да један магистрални пут на ком се налази та раскрсница, буде на квалитетнији начин ријешен кроз такво пројектно рјешење. Очекујемо да се на тај начин ријеши овај проблем и Општина Бар ће у сваком случају учествовати у дијелу прикључака и остале инфраструктуре, али је то искључива надлежност Управе за саобраћај јер је ријеч о магистралном и регионалном путу- каже Дабановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:21