Асфалтирање путева на сеоском подручју / -В.Ра
28/08/2022 u 07:16 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za asfaltiranje seoskih puteva u Rožajama milion i po eura

Armin Honsić je istakao da kapitalni dio lokalnog budžeta iznosi oko 750.000 eura, ali da će još toliko sredstava biti obezbijeđeno iz državnih institucija i iz evropskih fondova

Mjesna zajednica Bogaje, čiji žitelji decenijama čekaju na asfaltiranje seoskog puta, napokon su odahnuli jer je lokalna uprava započela realizaciju tog dugo očekivanog projekta. Iako im je asfalt na dionici dugoj 1.550 metara, širine četiri metra, obećan još prije nekoliko godina, iščekivanja Bogajaca su se tek priјe neki dan konačno ostvarila. Predsjednik mјesne zaјednice Željko Magdelinić je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije projekta, ističući da su mјeštani decenijama koristili izlokani put.

– Godinama smo od lokalnih vlasti dobijali obećanja da će problem putne infrastrukture prema Bogajama biti riješen, ali sve je ostaјalo na obećanjima. Po svemu sudeći, ranija opštinska rukovodstva su radila samo tamo gdje su imali interesa. Otkad je na čelu Opštine Rahman Husović, sve se promijenilo na bolje jer je pokazao da je čovjek od riječi. Prošle godine je na seoskom putu postavljena podloga za asfaltiranje a sada se postavlja asfalt. Zapravo urađeno je onako kako je obećao predsjednik Husović i mi smo mu izuzetno zahvalni – rekao je Magdelinić.

Da je lokalna uprava posvećena stvaranju uslova za bolji život na ruralnom području, svјedoče brojne aktivnosti koje su pokrenute u poslednje vrijeme. Direktor lokalne Direkcije za izgradnju i investicije Armin Honsić kazao je za "Dan" da će u asfaltiranje seoskih puteva ove godine biti utrošeno oko milion i po eura.

– Asfaltirali smo jedan putni pravac u MZ Balotiće u dužini od 1.600 metara, a u pripremi je i asfaltiranje јoš јednog oko 1.300 metara dugog puta u tom selu – ističe Honsić.

U planu asfalt do јoš mnogih sela

Honsić ističe da će do kraja građevinske sezone uraditi još nekoliko seoskih puteva i izvršiti sanaciju određenih drumova.

–Radićemo na putu kroz Radevu Mahalu, zatim drum od Čaušica ka Zloglavlju, potom u MZ Gornja Lovnica, kao i oko dva kilometra na potezu Zelenski most – Grahovača. Nastavićemo radove od Donje Lovnice prema Hurijama, a radićemo i na putevima prem naselju Šušteri, potom u MZ Radetina, MZ Bać, Besnik i Biševo, Neguš kao i u drugim mjestima shodno prioritetima – najavljuje Honsić, ističući i da su izdvojili sredstva za asfaltiranje nekoliko saobraćajnica u prigradskim naseljima Bandžovo Brdo i Ćatovske Livade.

I žitelji nekoliko sela na potezu od MZ Bać ka Vučoj, koji su decenijama čekali na uređenje puta, takođe su dobili nekoliko kilometara asfalta. Honsić ističe da je taj projekat realizovan u partnerstvu sa žiteljima koji žive na pomenutom području.
-Asfaltiran je put od Baća ka Malindubravi u dužini od 4.550 metara. Pored toga, asfaltirali smo i u MZ Ćosovica, pa su žitelji zaseoka Kalenderi dobili asfaltni put u dužini od 830 metara. Realizovan je program i u MZ Kalače, gdje smo asfaltirali 650 metara puta – rekao je Honsić.

On je podsjetio da kapitalni dio lokalnog budžeta iznosi oko 750.000 eura, ali da će još toliko sredstava biti obezbijeđeno iz državnih institucija i iz evropskih fondova. Ističe da su ponosni što su uspjeli da odrade dosta posla, ali da ih čeka još puno radova, kako bi zadovoljili makar dio potreba stanovništva na seoskom i u prigradskom području.

Građani upućuju pohvale na račun lokalne uprave naglašavajući da nijedna vlast do sada nije uspjela da odradi ovoliko posla kao što јe to učinila aktuelna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:00