/ -FOTO: D.J.
21/02/2023 u 06:00 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za izgradnju gradskog trga u Gusinju skoro milion eura

Gusinje će dobiti jednu od najmodernije uređenih glavnih gradskih ulica, kazala je Anela Čekić, predsjednica Opštine

Rekonstrukcijom glavne ulice Gusinje će dobiti moderan gradski trg prepoznatljiv u čitavom regionu.

To je potvrdila i predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić nakon što je sa predstavnicima Vlade Crne Gore potpisala ugovor za realizaciju ovog projekta. Ona je dodala da ova investicija predstavlja trud i rad opštinskih stuktura u cilju valorizacije svih potencijala Gusinja.

– Trud i posvećenost opštinskih službi na potpunoj valorizaciji prirodnih i svih drugih ljepota Gusinja, koje treba da budu zamajac razvoju naše opštine, daju rezultate koji će u potpunosti promijeniti sliku Gusinja nabolje. Posebno nas raduje što će te rezultate najbolje osjetiti naši sugrađani koji i jesu u fokusu politike koju vodimo. Ovim projektom Gusinje će dobiti jednu od najmodernije uređenih glavnih gradskih ulica, čime se stiču uslovi da to bude gradski trg koji će svojom ljepotom i sadržajima biti polazna tačka svim turistima i posjetiocima. Takođe, to je i velika i pozitivna stvar za naše ugostitelje, trgovce i sve ostale da na još bolji način valorizuju svoje preduzetničke sposobnosti. Ovaj projekat će svakako dati veliki zamajac i turističkoj promociji i valorizaciji svih ljepota naše opštine – poručila je Čekić.

Pored ovog za Gusinje najznačajnijeg projekta, izvodiće se i radovi na rekonstrukciji puta u selu Vusanje vrijednosti 1.028.000 eura i rekonstrukcija saobraćajnice od mosta na rijeci Vruji do Čekića džamije vrijednosti 484.000 eura. Navedeno je da su ugovori za realizaciju ovih projekata potpisani nedavno.

Čekić je naglasila da će realizacijom ovih i nekih drugih projekata Gusinje biti mjesto gdje će se bolje i ljepše živjeti.

– Svaki projekat koji se radi ili će biti rađen u Gusinju biće na naše zajedničko zadovoljstvo. A svakim tim projektom sigurni smo da će Gusinje biti mjesto gdje će se bolje i ljepše živjeti – zaključila je Čekić.

Podsjećamo, prethodne sedmice je u Upravi za kapitalne projekte potpisan ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji glavne gradske ulice u gradu pod Prokletijama, vrijednosti 968.000 eura.

Ugovor je potpisan nakon sprovedene tenderske procedure, a sastanku u Upravi za kapitalne projekte prisustvovali su direktor Uprave Esmin Bećović, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić sa potpredsjednikom Opštine Edonom Balidemajom i direktorom Direkcije za uređenje prostora i investicije Šemsom Jarovićem, kao i predstavnik građevinske firme "Indel Inženjering" iz Podgorice, koja će izvoditi radove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:47