ЕУ кутак на Скијалишту / -WSTUDIO
19/01/2022 u 06:38 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За најбоље у квизу "ЕУ на длану‘‘ 40 награда на скијалишту Колашин 1600

Жељели смо да скијашима приближимо процес евроинтеграција, да повећамо информисаност и утичемо на свијест шире јавности о Европској унији, као и о процесу приступања Црне Горе ЕУ и помоћи ЕУ Црној Гори, казала је Ена Пушија

Чланови НВО "Мултимедијал Монтенегро" (ММНЕ) представили су на скијалишту "Колашин 1600" пројекат "ЕУ кутак" који спроводи НВО "ММНЕ" у сарадњи са Европском унијом. Током промоције "ЕУ кутка" постављена су два инфо-пулта на којима је презентован календар активности и дијељен промотивни материјал, а инсталирана је и покретна изложба фотографија кроз коју је представљено 30 ЕУ градова. За све скијаше организовано је учешће у квизу "ЕУ на длану", а учесници с највећим бројем бодова освојили су 40 награда.

image

ЕУ кутак за дјецу

-WSTUDIO

-Жељели смо да скијашима приближимо процес евроинтеграција, да повећамо информисаност и утичемо на свијест шире јавности о Европској унији, као и о процесу приступања Црне Горе ЕУ и помоћи ЕУ Црној Гори. Важно је да утичемо на свијест грађана о постојању активности и услуга ЕУ инфо кутка у Бијелом Пољу и као мјеста за дијалог и дебате. Увјерена сам да кроз овај пројекат доприносимо унапређењу интеграције Црне Горе у Европску унију оснаживањем учешћа цивилног друштва у процесима доношења одлука и спровођења реформи. Паралелно, поред низа теренских активности пратимо унапређење јавних политика, транспарентности и одговорности власти на националном и локалном нивоу, као и њихов допринос процесу приступања ЕУ. Истински желимо да утичемо на развој цивилног друштва на локалном нивоу и на подстицање грађанског активизма и волонтеризма, да унаприједимо омладинске политике и положај младих, стимулишемо иновативне изразе у култури-казала је Ена Пушија, асистенткиња на пројекту.

Жељко Ђукић, предсједник НВО "ММНЕ", истакао је да посебну захвалност дугују менаџменту скијалишта "Колашин 1600" који су им изашли у сусрет, помогли око организације и дали допринос да акција успије.

-Срећни смо што су грађани показали велико интересовање и учествовали у квизу који смо организовали, а за 40 најбољих обезбиједили смо симболичне награде. Посебно смо поносни на чињеницу да је наша НВО највећи промотер ЕУ и демократије на сјеверу, то нас обавезује да у будућности још снажније и одлучније с нашим партнерима, првенствено ЕУ делегацијом у Црној Гори и Канцеларијом за евроспске интеграције осмислимо још конкретних активности како бисмо убрзали процес приступања, али и додатно информисали грађане-саопштио је Ђукић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:37