Катић / -к.м.
02/11/2021 u 06:57 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За основну школу у Игалу парцела од 19.000 квадрата

Према ријечима предсједника Општине Херцег Нови, локална управа је иницирала код ресорног министарства да се покрене поступак за доношење одлуке о утврђивању јавног интереса за градњу школе

Новоформирана комисија коју сачињавају представници Општине и ресорног министарстава одредила је на Шиштету, изнад некадашњег Дјечијег одјељења Института, локацију за изградњу основне школе. Према ријечима предсједника Општине Херцег Нови Стевана Катића парцела је величине око 19.000 квадрата, а локална управа је иницирала код ресорног министарства да се покрене поступак за доношење одлуке о утврђивању јавног интереса за градњу школе, сходно Закону о планирању и уређењу простора.

– Надам се да ће Влада ускоро донијети одлуку о локацији за изградњу школе са пратећим елементима и урбанистичко-техничким условима, како би била започета израда пројекта, јер на том простору тренутно не постоји планска документација која омогућава градњу школе. Након тога ће бити расписан тендер за израду пројектне документације. У предлог буџета за наредну годину уврштена је израда пројектне документације и сама градња објекта школе, а на Влади је да цијелу процедуру убрза како би малишани у Игалу коначно добили свој школски објекат – каже Катић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:54