Prioritet izgradnja pasarele u Rožaјama / Vera Ratković
29/12/2022 u 06:20 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za proјekte u Rožaјama, Pljevljima, Nikšiću i Petnjici 2,3 miliona eura

Iako smo tražili dodatnih pet miliona za izgradnju sekundarne mreže toplovoda u Pljevljima, nažalost, uspjeli smo da obezbijedimo samo 1.650.000 eura dodatnih sredstava, saopštili su iz SPP-a

Iz Stranke pravde i pomirenja u Rožajama izrazili su zadovoljstvo zbog usvajanja četiri amandmana koje je ova partija, posredstvom Kluba poslanika Crno na bijelo, predala skupštinskom odboru za ekonomiju, finansije i budžet. U saopštenju se navodi da su na ovaj način obezbijedili 200.000 eura za izgradnju pasarele kod pješačkog tunela Kolorado na magistrali u Rožajama.

– Našim amandmanom obezbijeđeno je i 150.000 eura za sanaciju i adaptaciju Hadži-Ismailove džamije u Nikšiću, koja je uvrštena u kulturno dobro Crne Gore. Stoga јe naša obaveza bila da se na adekvatan način založimo za njeno očuvanje. Iako smo tražili dodatnih 5.000.000 eura za izgradnju sekundarne mreže toplovoda u Pljevljima, nažalost, uspjeli smo da obezbijedimo samo 1.650.000 dodatnih sredstava za realizaciju ovog projekta, ali smo ipak djelimično zadovoljni tom odlukom, imajući u vidu prioritet očuvanja zdravlja ljudi u ovom gradu, te činjenicu da su kapitalni projekti za Pljevlja skoro minimalni, čime se nastavlja nebriga države prema tom gradu – saopštavaju iz OO SPP u Rožajama, dodajući da su za rekonstrukciju fiskulturne sale OŠ "Mahmut Adrović" u Petnjici, osigurali 280.000 eura.

Kada je riječ o investiranju u pasarelu u Rožajama, iz ove partije ističu da je riječ o veoma značajnom projektu za građane.

– Ponosni smo što će srednjoškolci koji pohađaju nastavu u dvije škole, kao i brojno stanovništvo na tom potezu, dobiti siguran i adekvatan prelazak preko Ibarske magistrale u oba pravca. O ovom projektu se pričalo decenijama, pa smo utoliko više ponosni na ovaj uspjeh, koji će uticati na sprečavanje ugrožavanja života pješaka a posebno djece – saopštavaju iz OO SPP uz uvjerenje da će lokalne samouprave, kao i Medžlis Islamske zaјednice u Nikšiću, adekvatno iskoristiti opredijeljena sredstva te da će SPP nastaviti da se zalaže za opšte dobro svih građana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 01:32