Помажу женско предузетништво / - Општина Бар
22/02/2022 u 10:23 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За развој женског предузетништва ​Општина Бар опредијелила 50.000 еура

Средства се додјељују у сврху субвенционисања оправданих трошкова у износу који не може бити мањи од 70 одсто оправданих трошкова наведених у пријави

Општина Бар расписала је Јавни конкурс за расподјелу средстава за подршку женском предузетништву за 2022. годину. Укупан износ средстава опредијељених општинским Буџетом за овај конкурс је 50.000 еура, док највећи дозвољени износ који се додјељује по једном бизнис плану износи 3.000 еура.

Конкурс је отворен 30 дана од дана објављивања.

Позивају се предузетнице и привредна друштва у којима су жене носиоци бизниса - оснивач или један од оснивача и извршни директор, са пребивалиштем, односно сједиштем на територији општине Бар, да доставе своје пријаве на Јавни конкурс у циљу започињања сопственог бизниса, унапређења постојећег пословања и отварања нових радних мјеста.

Средства се додјељују у сврху субвенционисања оправданих трошкова у износу који не може бити мањи од 70 одсто оправданих трошкова наведених у пријави и то за трошкове улагања у материјалну и нематеријалну имовину неопходну за пословну дјелатност (изузев возила), субвенционисања дијела зарада за новозапослене током периода за који се додјељују средства, административни и режијски трошкови, за трошкове едукације и обуке кадра ради стицања сертификованих лиценци које ће допринијети примјени нових знања и вјештина, трошкове припреме, уводјења и сертификације система управљања квалитетом, стицања националних ознака (нпр.“Добро из Црне Горе” и сл.), европских ознака (нпр. “EU ECOLABEL” и сл.), учешћа на сајмовима (закуп штанда) или трошкове чувања дјеце у вртићу предузетницама почетницама (до једне године пословања).

Образац за подношење пријаве, као и образац за бизнис план могу се преузети у електронској форми са wеб сајта Општине Бар (www.бар.ме) или у штампаној форми у Грађанском бироу Општине Бар, сваког радног дана од 9 до 14 часова, до дана закључења Конкурса. Пријава на Конкурс и пратећа документација предаје се у затвореној и запечаћеној коверти са назнаком “Пријава на Јавни конкурс за расподјелу средстава за подршку женском предузетништву” у Грађанском бироу Општине Бар или се шаљу поштом на адресу “Булевар Револуције 1, 85000 Бар – Секретаријат за привреду”.

Комисија за расподјелу средстава одређује 1. и 16. март 2022. године за “Инфо дане”, током којих ће информисати заинтересоване учеснице о свим питањима од значаја за пријављивање на Конкурс. „Инфо дани” ће се одржати у малој сали Општине Бар, од 10 до 13 часова. Додатне информације о свим питањима од значаја за пријављивање на Конкурс доступне су у самом позиву на сајту Општине а могу се добити и слањем упита на е-маил привреда@бар.ме,  као и путем телефона 030/301-470, а уколико је потребно и у канцеларији Секретаријата за привреду (канцеларија бр.126) сваког радног дана од 9 до 13 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:50