/ - BUDVA, PANORAMA
08/05/2023 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Za šetnju Budvom u kupaćem kostimu kazna 200 eura, Odluka usvojena u lokalnom parlamentu

Usvajanjem ove Odluke u loklanom parlamentu, Budva se pridružila Splitu i Dubrovniku, koji su uveli kazne za golišave turiste

Turisti i mještani Budve  koji se budu kretali ulicama,  u zoni  starog grada  u kupaćem kostimu,  ili bez dijela odjeće biće kažnjeni novčanim kaznama od 200 eura. To je definisano  Odlukom o komunalnom redu, koja je usvojena na sjednici  Skupštine opštine Budva, a objavljena u Službenom slistu  krajem aprila.

Prema Odluci o komunlanom redu u kupaćem kostimu se može boraviti u kupališnoj zoni.

Novčane kazne rigoroznije su u odnosu na sankcije koje su bile predviđene prethodnom odlukom, piše Primorski portal.

- Za poštovanje ove odredbe nadležna je Komunalna inspekcija i policija Opštine Budva, pojasnio je  načelnik Miloš Tajić

Usvajanjem ove Odluke u loklanom parlamentu, Budva se pridružila Splitu i Dubrovniku, koji su uveli kazne za golišave turiste.

Grad Dubrovnik od avgusta 2020. ima sličnu odluku o komunalnom redu. Golišavi  turisti za šetnju Stradunom i drugim dijelovima Dubrovnika  komunalnim inspektorima  će platiti  kazne od 130 eura.

Početkom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu, u kojoj su za prekršioce propisane veće kazne od 150 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:58