Зграда барског Водовода / - фото: Д.С.
07/06/2022 u 12:39 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За стабилно водоснабдијевање Бара преузете додатне количине воде

Додатне количине воде су преузете из Регионалног водовода и дистрибуирају се како би се одржао систем стабилног и редовног водоснабдијевања у условима повећање потрошње и крајње неповољне хидролошке ситуације

Имајући у виду да се налазимо у периоду неповољне хидролошке ситуације и смањене издашности локалних водоизворишта, ДОО Водовод и канализација Бар је удвостручило количине воде која се преузимају из система Регионалног водовода у односу на уговором предвиђене количине од 20 l/s, саопштио је извршни директор тог привредног друштва Младен Ђуричић.

Додатне количине воде су, како објашњава, преузете и дистрибуирају се како би се одржао систем стабилног и редовног водоснабдијевања у условима повећање потрошње и крајње неповољне хидролошке ситуације.

- ДОО „Водовод и канализација” Бар жели и овом приликом скренути пажњу на и даље, нажалост, присутну чињеницу нерационалног коришћена воде за пиће. Наиме, активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних базена за пливање, прање тротоара, тераса, дворишта, возила, злоупотреба уличних хидраната…, представљају ненамјенску и нерационалну потрошњу воде намијењене превасходно за пиће и тиме знатно погоршавају укупно стање водоснабдјевања. Свједоци смо да се све наведене активности од стране неодговорних појединаца јављају у поподневним часовима, када се тај вид потрошње интензивира кроз заливање башти, травњака и воћњака, чиме се угрожава укупан процес водоснабдјевања- објашњава  Ђуричић.

Из тих разлога, а у циљу ублажавања послиједица несташице воде на извориштима, апелују на потрошаче да не користе воду за наведене активности.

- ДОО „Водовод и канализација” Бар ће у наредном периоду учинити све што је у нашој моћи како би наставили да имамо стабилан и одржива систем водоснабдјевања и одговоримо на захтјеве високе потрошње у јеку туристичке сезоне која нам долази у сусрет - закључује директор барског Водовода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 21:40