Аговић полаже свечану заклетву / -Д.Ј.
03/02/2022 u 06:31 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захваљујући гласовима одборника ДПС-а: Самир Аговић трећи пут на челу Петњице

Приликом гласања одборници Бошњачке странке, СД-а, СНП-а и СДП-а били су уздржани, док сједници нијесу присуствовали представници Странке правде и помирења и Демократске Црне Горе.

Захваљујући гласовима својих партијских колега из редова Демократске партије социјалиста, јуче је на сједници локалног парламента за предсједника општине Петњица изабран Самир Аговић, који је ту функцију обављао и у претходних осам година.

Приликом гласања за ту одлуку одборници Бошњачке странке, СД-а, СНП-а и СДП-а били су уздржани, док сједници нијесу присуствовали представници Странке правде и помирења и Демократске Црне Горе.

image

Са јучерашње сједнице

-Д.Ј.

Образлажући предлог за избор предсједника општине, одборник ДПС-а Ерол Муратовић је подсјетио да је његова партија предложила Самира Аговића, рођеног 1969. године, за поменуту функцију. Он је казао да је Аговић кроз свој досадашњи рад на одговорним функцијама показао висок степен одговорности, мудрости, истрајности и професионалности. Подсјетио је да се Аговић, поред тога што је у два мандата био предсједник општине Петњица, осам година налазио на мјесту предсједника беранског локалног парламента, да је био посланик у Скупштини Црне Горе, предсједник ОО ДПС-а у Петњици, те да је члан Главног одбора те партије.

-Резултати које је постигао у минулом периоду и допринос који је дао у развоју Петњице препоручили су Самира Аговића да поново буде први човјек наше општине – казао је Муратовић.

Усвојена одлука о привременом финансирању

Локални парламент је на јуче одржаној сједници усвојио и одлуку о привременом финансирању потреба буџета Општине за период јануар-март 2022. године. У понуђеном документу је наглашено да ће се до доношења одлуке о буџету Општине вршити привремено финансирање потрошачких јединица за назначени период. Истакнуто је да ће се у том периоду потрошачким јединицама одобравати мјесечна средства до износа од једне дванаестине стварних издатака у претходној фискалној години. Наглашено је да ће мјесечне планове прихода и издатака буџета Општине за назначени период доносити предсједник општине на предлог Секретаријата локалне управе.

Таквој констатацији придружио се и одборник ДПС-а Суад Цикотић, наглашавајући да је Самир Аговић у протеклом времену као носилац најодговорније функције у општини искрено био на услузи свим грађанима Петњице.

-У име младих захвалан сам Самиру Аговићу што је својим радом поставио темеље данашње Општине Петњица и што се домаћински односио према повјереним средствима и пројектима који су реализовани – истакао је Цикотић.

И његова партијска колегиница Нермина Муратовић истакла је да је Самир Аговић један од најзаслужнијих људи са простора Бихора што је Петњица последњих година кренула путевима свеобухватног развоја.

-Кад смо поново добили Општину, почели смо од нуле. Но, тим предвођен Самиром Аговићем је показао да је способан и спреман да створи доста тога на добробит свих грађана. Зато смо га, између осталог, и кандидовали да поново буде предсједник општине – истакла је Муратовић.

Полажући свечану заклетву, Аговић је нагласио да с посебним осјећајем одговорности и узвишености поново прихвата мјесто предсједника општине.

-Знам да нас због општег стања у земљи чекају велики изазови. Од нас се и даље очекује да рјешавамо бројне проблеме. Но, ако погледамо шта смо до сада урадили можемо се надати новим успјесима – поручио је Аговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:43