Пут за Бистрицу / -Милован Нововић
18/11/2021 u 06:27 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заоштрава се ситуација у вези са реконструкцијом од Губавча према Бистрици, извођач радова тврди да им пријете

Ми смо најавили велики протест 24. новембра у 12 сати на раскрсници магистралног пута на Рибаревинама. Све смо најавили Центру безбједности Бијело Поље и планирамо за почетак да останемо два сата, казао је Чиндрак

Механизација и радници "Штрабага" ни јуче нијесу наставили с реконнтрукцијом пута од Губавча према Бистрици, у дужини од скоро седам километара, чији је финансијер Управа јавних радова Црне Горе. Предсједник МЗ Бистрица Сакиб Чиндрак каже да је чекао све до краја радног времена, обилазећи неколико пута трасу пута, али тамо није нашао никога од оних који је требало да се појаве сходно обећању.

-Контактирао сам с руководством "Штрабага", тачније са Миланом Крунићем, који је задужен за овај дио пута и он ми је саопштио да се неће појавити на траси. Још је казао да они неће наставити с радом јер су јуче имали састанак с подизвођачем радова фирмом "Империјал" и да су им упућене од њих ружне и увредљиве ријечи, па чак и пријетње да не смију доћи у Бистрицу, говорећи им да то све пренесу мјештанима. Због тога им, кажу, није безбједно да дођу и наставе посао-казао је Чиндрак.

Он је додао да је покушао да ступи у контакт са генералним директором "Штрабага", који је одбио разговор, уз захтјев да му мјештани и МЗ пошаљу допис.

-Ми смо најавили велики протест 24. новембра у 12 сати на раскрсници магистралног пута на Рибаревинама. Све смо најавили Центру безбједности Бијело Поље и планирамо за почетак да останемо два сата - истакао је Чиндрак.

На другој страни, директор компаније "Империјал" Војислав Смоловић одлучно негира да је било коме пријетио или упућивао увредљиве ријечи.

-Ми не можемо пристати да и даље радимо на своју штету. Нама "Штрабаг" није платио за посао који смо обавили, иако смо продужили да радимо дебело мимо закљученог уговора. Знамо да "Штрабаг" потражује огроман новац од државе, али ми тражимо да добијемо од њих оно што је наше. Тражили су од нас да конзервирамо терен, а ми то нећемо да урадимо јер за то немамо услова. То би значило отпуштање радника-казао је Смоловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:10