Radnici Port of Adria  / - FOTO: D.S.
30/11/2023 u 16:54 h
D.SD.S
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaposleni u Port of Adria 4.decembra započinju generalni štrajk

Radanici PoA su tražili i od premijera Milojka Spajića da se uključi u pregovore i pomogne im u rješavanju njihovog egzitencijalnog pitanja

Zaposleni u preduzću Port of Adria u ponedeljak, 4.decembra stupaju u generalni štrajk. To je potvrđeno od čelnika sindikata u  ovom preduzeću.

Oko 170 radnika, odnosno dvije trećine zaposlenih, u preduzeću Port of Adria (PoA) ranije su najavili  generalni štrajk za 4. decembar ukoliko im se ne povećaju plate, a 30. novembar je rok koji su dali menadžmentu većinskog vlasnika preduzeća Global portsa da  zaposlenima povećaju zarade.

Radanici PoA su tražili i od premijera Milojka Spajića  da se uključi u pregovore i pomogne im u rješavanju njihovog egzitencijalnog pitanja.

Predsjednik Sindikalne organizacije PoA, Ratko Stanisavljević je kazao je da od ponedeljka počinje potpuna obustava rada, a trajaće dok poslodavac radnicima ne poveća plate.

U međuvremenu Mehmet Kutman, generalni direktor  Global portsa koji je većinski vlasnik preduzeća Port of Adria najavio je dolazak u Bar 12.decembra.

- Mi hoćemo da razgovaramo sa gospodinom Kutamnom, ali ostajemo istrajni u obustavi rada dok nam poslodavac ne poveća zarade - kazao je Stanisavljević.

Podsjetimo, na štrajku upozorenja koji je održan u drugoj polovini oktobra, radnici su tražili povećanje plata za 40 posto.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 10:33