/ Фото: Дан
24/10/2021 u 21:18 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због дугова струја искључена 171 потрошачу из Пљеваља

У Пљевљима живе 933 пензионера са пензијом од 147 еура

У протеклих девет и по мјесеци Електропривреда Црне Горе (ЕПЦГ) наложила је 171 пут ЦЕДИС-у да изврши искључење нередовних платиша у Пљевљима.

Из ЕПЦГ тврде да користи разне механизме да са дужницима договоре динамику отплате дуга, како не би дошло до искључења са мреже.

-На простору пљеваљске општине током ове године искључен је 171 потрошач - истичу из ЕПЦГ и појашњавају да је сваки потрошач дужан да у року од осам дана од дана пријема рачуна за утрошену електричну енергију, исти плати.

Уколико се тако не поступи, потрошачу се доставља упозорење о обустави снадбијевања електричном енергијом.

-Ако потрошач и у року од осам дана од дана достављања упозорења не измири дуг, ЕПЦГ га може искључити са мреже. тврде у Електропривреди.

Ако дође до искључења неког домаћинства, неопходно је платити један дио дуга и уплатити десет еура за поновно укључење. Поменутих десет еура не улази у смањење дуга, већ се плаћа као казнени пенал за искључење.

Подсјећамо, у Пљевљима има око 300 лица која примају материјално обезбјеђење породице, затим 933 пензионера са пензијом од 147 еура и око 2.000 оних који примају пензије ниже од 200 еура, тако да социјална карта града није нимало ружичаста.

Треба поменути да је у Пљевљима и свега 4. 600 запослених, што је за око 8.000 мање него 1987. године, а значајан број запослених прима зараде испод државног просјека.

Не треба заборавити ни да грађани Пљеваља удишу загађен ваздух услед рада Рудника угља и Термоелектране.

Иначе, Термоелектрана Пљевља производи 60 осто електричне енергије у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:55