Фискултурна сала СМШ „Иван Горан Ковачић” / -к.м.
02/10/2021 u 07:29 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због опасности од урушавања крова, нова фискултурна сала у склопу реконструкције СМШ "И.Г. Ковачић"

Неизвјесно је када ће почети реконструкција школе, па ће сала ове године остати затворена јер није безбједна и нећу ставити потпис да дјеца могу да је користе, казала је директорица школе Љиљана Карановић

Сала за физичко васпитање СМШ "Иван Горан Ковачић" у Херцег Новом неће бити у функцији ове године, јер није безбједна по ђаке.
В.д. директора ђколе Љиљана Карановић казала је да ће пријеко потребна санација бити могућа у склопу пројекта комплетне реконструкције школе. Због оштећења крова, сала прокишњава и постоји бојазан од урушавања.
– Пројекат реконструкције школе постоји, али је неизвјесно када ће на ред доћи реализација. До тада, сала остаје затворена. Њено коришћење није безбједно, ове године ће остати затворена и ја нећу ставити потпис да дјеца могу да је користе. Обавијестила сам министарство јер по овом питању постоји правна процедура. Покушавам нешто ових дана уз помоћ Агенције за изградњу и развој града гдје су дивни људи који желе да помогну. Наше колеге сада држе наставу у дворишту зато што је лијепо вријеме, али с првом кишом ми имамо проблем. Понављам, сала није безбједна – казала је Карановићева.

Пројекат вриједан 750.000 еура

Вриједност пројекта санације школе је око 750.000 еура, а министарство је обећало, још прије неколико година, да је новска средња школа на врху приоритета.
- Казано је да ће се пројекат реализовати ове године, не знам ни да ли је све тачно, ја то на папиру немам. То је министарство нама обећало и претходном директору и речено је да смо прва школа која ће доживјети такву врсту реконструкције. Ријеч је о реконструкцији која је слична оној која је рађена у ОШ "Дашо Павичић". Пројекат постоји, надамо се да ће бити добре воље и енергији да радови крену у јуну, али можда до тога и не дође, сматра Карановић.


Како је објаснила, министарство неће дозволити издвајање посебних средстава за санацију фискултурне сале, за коју је, по слободној процјени, потребно око 100.000 еура без замјене паркета.
– За све је потребна сагласност ресорног министарства. Пуно је да чекамо да крене цјелокупна реконструкција школе, па да се тек тада ради сала. Она је у таквом стању јер се о њој није водило рачуна. Школе јесу скупа инвестиција, припадамо министарству, али стање у којем се налазе школе је доказ колико се и како бринуло о ономе што је најважније или међу најважнијим стварима у друштву. Готово да нема школе у Црној Гори која нема овакав проблем, а зашто је то било тако, не знам – наводи Карановићева.
Карановићева се нада скорој санацији школе, истиче да имају одличну сарадњу са локалном самоуправом и предузећима, а очекује и још јачу подршку ресорног министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 07:27