Рупе на главној улици кроз насеље Љешница / -Милован Нововић
19/06/2022 u 08:30 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због рупа на коловозу становници МЗ Љешница кућама могу доћи само пјешке

Ако надлежни из Општине у разумном року не заврше давно започете радове бићемо приморани да и ми, као и мјештани МЗ Бистрица, блокирамо саобраћајницу како би приморали надлежне да раде посао за који су плаћени, поручује Јанко Булатовић

Становници бјелопољске Мјесне заједнице Љешница наглашавају да су већ двадесетак дана принуђени да до својих кућа долазе пјешице или да аутомобилима прелазе преко ископаних рупа које је направило локално предузеће у намјери поправке дотрајалог и испуцаног асфалтног застора на путу кроз ово насеље.Због овог проблема мјештани су се самоорганизовали и формирали Иницијативни одбор Мјесне заједнице Љешница који ће, како је договорено, предузимати кораке да се стање поправи и мјештани овог краја живе животом достојним човјека.

У име Иницијативног одбора Јанко Булатовић каже да је наручилац посла Општина Бијело Поље али је непознат извођач радова "који на овај начин малтретира читаву мјесну заједницу у овом дијелу града".

image

Јанко Булатовић

-Приватна архива

- Ако надлежни из Општине у разумном року не заврше давно започете радове бићемо приморани да и ми, као и мјештани Мјесне заједнице Бистрица, блокирамо саобраћајницу како би приморали надлежне да раде посао за који су плаћени управо нашим новцем. Друге нам нема - поручује Булатовић у име дијела мјештана МЗ Љешница.

Радови касне јер није радила асфалтна база

Предсједник МЗ Љешница Миле Варагић каже да су за рупе на коловозу надлежност предузећа који се баве санирањем свих улица у граду.

- Започет је рад на санацији и остаје једино да се постави асфалт.То, како су нам саопштили, није било могуће одмах урадити, јер није радила асфалтна база. Чим се створе услови те рупе ће бити попуњене- каже Варагић и истиче да је улица кроз Љешницу уска, да тротоари одвајкада недостају и да је о њима увијек било ријечи.

-Тешко је нешто урадити јер су многи примакли своја дворишта и ограде тамо гдје нијесу смјели. Мора се све урадити на законит начин, кроз измјене ДУП-а. Иначе, и предсједник Општине Петар Смоловић најавио је реконструкцију улице јер се у нашем насељу граде спортски објекти које финансира ФСЦГ- истиче Варагић и додаје да јавна расвјета ради и да је за њено одржавање одређена једна овдашња фирма.

image

Миле Варагић

-Приватна архива

Булатовић наглашава да су рупе на коловозу остављене тако да се више не може ићи ни путничким аутом, али ни пјешке.

- Иначе, ово није само наш проблем већ и осталих јер се овом улицом иде даље до села Чеоче, Гранчарево и планине Лисе. Уз то, последњих година овим путем, кроз наше насеље, пролазио је и велики број камиона натоварених шумском грађом- наглашава Булатовић и додаје да поред рупа на коловозу у МЗ Љешница има још гомила текућих проблема који се годинама не рjешавају, а грађанима овог насеља стварају проблеме.

- У овом дијелу града нема тротоара па су бројни пјешаци, међу којим је највише ђака,принуђени да се крећу коловозном траком и на тај начин доводе у опасност себе али и друге учеснике у саобраћају. Неки од неодговорних власника породичних и пословних објеката су помјерили стварне границе својих парцела и са оградним зидовима и објектима ушли у дио за тротоаре и на тај начин, бесправно и противзаконито заузели јавне површине и јавни пут. Годинама ово траје и нико неће да се позабави овим проблемима. Обраћали смо се више пута надлежнима у локалној управи али нико неће да одговори-наглашава Булатовић и додаје да је руководство МЗ незаинтересовано за рјешавање проблема грађана чије би интересе требало да штити.

-Већина сијалица уличне расвјете мјесецима не ради нити их ико мијења, али то не смета Електродистрибуцији да редовно наплаћује испоручену електричну енергију. Живимо у мраку, а ту смо скоро надомак центра града - истиче Булатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:37